Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πλατεία Βικτωρίας: Με λεωφορεία μεταφέρουν τους πρόσφυγες στο Γαλάτσι

Πλατεία Βικτωρίας: Με λεωφορεία μεταφέρουν τους πρόσφυγες στο Γαλάτσι

Αφού τους άφησαν για εβδομάδες στην πλατεία Βικτωρίας, αφού αναγκάστηκαν να υπομείνουν το κρύο και τη βροχή, το κράτος αποφάσισε να κάνει κάτι με τους πρόσφυγες: τους μεταφέρει στο κλειστό του Γαλατσίου.

Ρόλο στην απόφαση του κράτους να δράσει επιτέλους φαίνεται πως έπαιξε και η συγκέντρωση που έχουν εξαγγείλει για τις 12:00 της Πέμπτης (01.10.2015) κάτοικοι της περιοχής κατά των προσφύγων και της παρουσίας τους στην πλατεία Βικτωρίας.

Έτσι, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά των προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό του Γαλατσίου. Η μεταφορά τους έγινε με λεωφορεία της ΕΘΕΛ, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας για να επιβλέψει την επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων στο Γαλάτσι. Όπως τόνισε, η μεταφορά τους γίνεται “για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να καθαρίσει η πλατεία Βικτωρίας. Δεν γίνεται να κάνουμε θαύματα. Σημαντικό είναι να τους παρέχουμε ασφάλεια και να ζουν σε καλύτερες συνθήκες και να μην γίνονται δεκτές ακραίων επιθέσεων”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε