Ελλάδα

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας: Απόφαση δικαστηρίου «έβαλε φρένο» σε κατάσχεση περιουσίας εγγυήτριας δανείου

Με μια απόφαση σταθμό ελληνικό δικαστήριο έβαλε τέλος στην προσπάθεια fund να κατασχέσει και να βγάλει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία εγγυήτριας κόκκινου δανείου επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Mega, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η σύμβαση διαχείρισης μεταξύ του fund και της εταιρείας διαχείρισης του μη εξυπηρετούμενου δανείου (άνοιγμα) πάσχει από ακυρότητα με τον τρόπο που έχει συναφθεί. Έτσι ακυρώθηκε τόσο η κατάσχεση όσο και ο πλειστηριασμός της εγγυήτριας του δανείου.

Το εν λόγω θέμα αφορά εγγυήτρια επιχειρηματικού δανείου που έλαβε μία ανώνυμη εταιρεία και αποπλήρωσε το 75% του δανείου.

Η εγγυήτρια δεν μπορούσε να αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό και το fund προσπάθησε να κατασχέσει το ακίνητό της, το οποίο ήταν και πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο στην εν λόγω υπόθεση ανέφερε ότι δεν γίνεται η εταιρεία διαχείρισης του μη εξυπηρετούμενου δανείου (servicer) να μπορεί με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο να κάνει δικαστικές ενέργειες.

 

Η Αριάδνη Νούκα μιλώντας στο Mega τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι δικηγόροι εκ μέρους των πελατών τους παρακαλούν» για να προβούν σε διακανονισμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απέδρασε κρατούμενος από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης - Είχε υποστεί έμφραγμα
Νοσηλεύτηκε για λίγο στη ΜΕΘ αλλά μετά μεταφέρθηκε σε θάλαμο - Εκεί οι γιατροί δεν αφήσαν τους αστυνομικούς να μπουν στον θάλαμο, καθώς υπήρχαν και άλλοι τρεις ασθενείς για νοσηλεία
Το νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ως μάνα έχω δεχτεί πάρα πολύ άδικη κριτική, σωστή και δίκαιη η διάταξη για τη συνεπιμέλεια
«Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε μία διάταξη, η οποία όλοι λένε ότι ήταν ορθή και δίκαιη», είπε μεταξύ άλλων η Όλγα Κεφαλογιάννη
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Μάρτης φέρνει την άνοιξη χωρίς ισχυρές βροχές και χιόνια - Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Πρόκειται για εποχική πρόγνωση, τονίζοντας πως «είναι εργαλεία που δεν προβλέπουν τον καιρό συγκεκριμένων ημερών αλλά τη στατιστική απόκλιση από το κλιματικό μέσο για τους επόμενους μήνες»
Ανθισμένη αμυγδαλιά