Ελλάδα

Πλεύρης για κορονοϊό: Ήπια μέτρα από Σεπτέμβρη, αν χρειαστεί

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός φάνηκε αισιόδοξος για το φθινόπωρο, δηλώνοντας μάλιστα ότι αν υπάρξει ανάγκη για επιβολή μέτρων, αυτά θα είναι ήπια. 

«Έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μίγμα μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού. 

«Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα αν υπάρξει διαφορετική δυναμική. Περιμένουμε νέα κύματα το φθινόπωρο. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι ήπιας μορφής. Να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις για χρήση της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο», πρόσθεσε. 

Ο υπουργός Υγείας  έκανε έκκληση για εμβολιασμό, τονίζοντας ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν ακόμη από τη βαριά νόσηση.

Αναφερόμενος στα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό, είπε πως η Moderna και η Pfizer διαθέτουν εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών για την Όμικρον και ακόμη πιο επικαιροποιημένα εμβόλια για τις υπομεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5. Εξέφρασε δε την ελπίδα τα εν λόγω εμβόλια να είναι διαθέσιμα εντός του έτους. Για το αν θα χορηγηθούν σε διευρυμένες ομάδες πληθυσμού εξήγησε ότι θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις του ECDC, του EMA και της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κλείνοντας, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην ευλογιά των πιθήκων, λέγοντας πως παρελήφθησαν χθες 2.300 δόσεις εμβολίων και αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στις 23 Αυγούστου για τις προϋποθέσεις χορήγησής τους.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Βασιλόπιτα «γίγας» 10 τόνων και 100 μέτρων στο Περιστέρι - «Αν όχι η μεγαλύτερη, σίγουρα η πιο γλυκιά στον κόσμο»
Πολίτες από το Περιστέρι και τις γύρω περιοχές καταφθάνουν στο σημείο, περιμένοντας να δοκιμάσουν το γλυκό που ετοίμασαν με μεράκι δεκάδες βιοτέχνες αρτοποιοί
Περιστέρι
Αποκαλύψεις για τη σύντροφο του 60χρονου γιου της Ελένης Παπαδοπούλου που κρίθηκε προφυλακιστέος - «Σκέψου να φύγεις από τη χώρα»
Το λάθος που «έκαψε» τον 60χρονο, το μήνυμα που του είχε στείλει η σύντροφός του μετά τον θάνατο της 87χρονης και η σοκαριστική συμπεριφορά του
Ελένη Παπαδοπούλου
Τρόμος στον Βόλο: «Βροχή» πυροβολισμών σε καταυλισμό Ρομά στο Αλιβέρι – Άντρας με καραμπίνα ταμπουρώθηκε σε μπακάλικο
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο ξεκίνησε μετά από έντονο επεισόδιο μεταξύ δύο οικογενειών και πως ένας Ρομά από τη μία οικογένεια άρπαξε μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί
Περιπολικό