Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πλεύρης: Να απαγορευθεί δια νόμου ο γάμος με ανήλικο

Πλεύρης: Να απαγορευθεί δια νόμου ο γάμος με ανήλικο

Την τροποποίηση του νόμου και την απαγόρευση του γάμου με ανήλικο ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης σε Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να προστατευτεί πληρέστερα η ανηλικότητα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης, μετά τις καταγγελίες που καθημερινά έρχονται στην  δημοσιότητα για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων σημειώνει ότι είναι αδήριτη η αναγκαιότητα της προστασίας της ανηλικότητας και η επανεξέταση και αυστηροποίηση  του Ποινικού Κώδικα.

Στο πλαίσιο αυτό παρατηρεί ότι στον ισχύον Αστικό Κώδικα (αρ. 1350) υπάρχει η δυνατότητα σύναψης γάμου με ανήλικο άτομο εάν ο άλλος μελλόνυμφος είναι ενήλικος,  υπάρχει συναίνεση του ασκούντος την επιμέλεια του ανηλίκου και  επίκληση σπουδαίου λόγου.

Αυτή η διάταξη, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, αφήνει ανοικτό τον κίνδυνο εκμετάλλευσης της ανηλικότητας κάτω από μια γενικόλογη επίκληση «σπουδαίου λόγου» που είναι μια γενικόλογη αναφορά.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι η πρακτική αυτό που έχει αναδείξει είναι πως οι ανήλικοι μελλόνυμφοι είναι στην πλειοψηφία τους ανήλικες γυναίκες, που μπορεί να υποχρεώνεται σε ένα γάμο κάτω από πιέσεις της οικογένειας ή του κοινωνικού περιβάλλοντος και ειδικά σε ευάλωτες και κλειστές κοινωνικές ομάδες. Γι αυτό προτείνει να τροποποιηθεί η διάταξη του ΑΚ και να μην επιτρέπεται ο γάμος εάν δεν υπάρχει η συμπλήρωση του 18ου έτους και των δύο μελλονύμφων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις