Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ποιοι δρόμοι είναι τώρα κλειστοί στην Αθήνα – Live που χιονίζει τώρα

Ποιοι δρόμοι είναι τώρα κλειστοί στην Αθήνα – Live που χιονίζει τώρα

ΚΑΙΡΟΣ – ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη. 

Απελπισία στους περισσότερους δρόμους της Αττικής, καθώς σε πολλές κεντρικές οδούς έχει ήδη σχηματιστεί ουρλά χιλιομέτρων. Ακίνητοι οι περισσότεροι οδηγοί που επέλεξαν την Αττική Οδό για τις μετακινήσεις τους, καθώς είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες…

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εληνικής Αστυνομίας (η ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ ανανεώνεται συνεχώς), με δυσκολίες γίνονται οι μετακινήσεις σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Αυτή τη στιγμή (ώρα 15.45), απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων:

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων <Cyclon> ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών. (Aπό 07:20΄ ώρα της 22-01-2022)

Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη). (Από 08:00΄ ώρα της 24-01-2022)

Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (Από 08:00΄ώρα της 24-01-2022)

Επί της συνέχειας της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022)

Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022)

Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:30΄ της 24-01-2022)

Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (Από ώρα 10:35΄ της 24-01-2022)

Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά κτήματα και στα δύο ρευματα κυκλοφορίας (Από 10:30 ώρα της 24-01-2022)

Τατοϊου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.(Από 10:30΄ ώρα της 24-01-2022)

Ε.Ο. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία. (Από 11:55΄ώρα της 24-01-2022).

Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μεγαρα . (Από 11:55 ώρα της 24-01-2022)

Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδο προς την περ. Υμηττού. (Από 12:05΄ώρα της 24-01-2022).

Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη) , και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα. ( Από 12:05΄ ώρα της 24-01-2022).

Την προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από σήμερα 24-01-2022 και ώρα 08:40΄ έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών, στο τμήμα της από τη χ/θ. 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Που χιονίζει τώρα

Ο καιρός μας δείχνει το… σκληρό του πρόσωπο τις τελευταίες ώρες, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το κρύο είναι… τσουχτερό. Η κακοκαιρία «Ελπίδα» σαρώνει τη χώρα, ενώ στις περισσότερες περιοχές της χώρας χιονίζει. 

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

ΑΡΑΧΩΒΑ ΝΟΤΙΑ

ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΧΩΡΙΟ

ΑΓΟΡΙΑΝΗ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΣΕΤΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΤΡΟΠΩΝΕΣ

ΑΤΤΙΚΗ

ΠΑΡΝΗΘΑ 1

ΠΑΡΝΗΘΑ 2

ΒΙΛΛΙΑ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 1

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 2

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΠΙΣΟΔΕΡΙ

ΝΥΜΦΑΙΟ

ΦΛΩΡΙΝΑ

ΣΑΜΑΡΙΝΑ

ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΣΕΛΙ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΠΕΡΤΟΥΛΙ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ 1

ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ 2

ΣΠΗΛΙΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

ΚΟΖΙΑΚΑΣ

ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΙ ΚΕΝΤΡΟ

ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΙ

Δείτε εδώ εικόνα από όλη την Ελλάδα.

Συμβουλές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση,  συνθήκες παγετού)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις