Πέμπτη, 13 Ιουν.
32oC Αθήνα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τον βομβαρδισμό του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για τον βομβαρδισμό του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

«Να τους φωτίσει ο Θεός να βρουν λύσεις για τη συνύπαρξη των λαών, με ειρήνη και δικαιοσύνη», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ιερά Σύνοδος στην ανακοίνωσή της για τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τις ζημιές που προκλήθηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου.

Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει τη συμπαράσταση και την αγάπη της στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον Αρχιεπίσκοπο Τιβεριουπόλεως Αλέξιο και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Μέση Ανατολή και τις καταστροφές στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα επισημαίνει, ότι «εύχεται και προσεύχεται στον πανοικτίρμονα Θεό να επικρατήσει η σύνεση στις αντιμαχόμενες πλευρές και να σταματήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα οι εχθροπραξίες και η αιματοχυσία». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με βαθύτατη λύπη παρακολουθεί τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες τις βάναυσες εχθροπραξίες που διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, τις οποίες και απερίφραστα καταδίκασε στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας την 11η Οκτωβρίου ε.έ., μόλις τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη αυτών, ευχόμενη μεταξύ άλλων ‘στον Θεό να φωτίσει τους επιτετραμμένους να βρουν βιώσιμες λύσεις για τη συνύπαρξη των λαών, με ειρήνη και δικαιοσύνη’. 

Δυστυχώς, όμως, χθες το βράδυ, ένας εκ των στόχων των ανελέητων βομβαρδισμών υπήρξε και η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στην πολύπαθη Γάζα, όπου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 18 αθώων θυμάτων και τον τραυματισμό πολλών άλλων εκ των εκατοντάδων Χριστιανών Ορθοδόξων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχουν καταφύγει και διαμένουν στις εγκαταστάσεις αυτής.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει για μία ακόμη φορά την αδελφική συμπαράσταση και αγάπη Αυτής στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιβεριουπόλεως κ. Αλέξιο και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, οι οποίοι συνεχίζουν ανύστακτα εν μέσω των φοβερών εχθροπραξιών, που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια της ζωής και τον τραυματισμό χιλιάδων αμάχων, να επιτελούν το ιερό καθήκον τους, το οποίο δεν είναι άλλο από την διακονία του ποιμνίου τους, παρέχοντας σε αυτό πνευματική και υλική βοήθεια, καθώς και στέγη.

Επίσης εύχεται και προσεύχεται στον πανοικτίρμονα Θεό να επικρατήσει η σύνεση στις αντιμαχόμενες πλευρές και να σταματήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα οι εχθροπραξίες και η αιματοχυσία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις