Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Πολλοί αλλά διασπασμένοι στους δρόμους- Μικροεπεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πολλοί αλλά διασπασμένοι στους δρόμους- Μικροεπεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
,

Μεγάλες σε πλήθος οι πορείες στο κέντρο για την Εργατική Πρωτομαγιά υπό τη σκιά των μέτρων – Χωριστά διαδήλωσαν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ – Ένταση και μικροεπεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Για ακόμη μια φορά η εργατική πρωτομαγιά τιμήθηκε με ξεχωριστές πορείες, παρά τα κοινά προβλήματα. Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε δική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ενω ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και οι δύο συγκεντρώσεις ήταν μεγαλύτερες απο πέρυσι και τα μέτρα που ετοιμάζονται, φαίνεται πως “έστειλαν” τον κόσμο στους δρόμους.

“Καμία θυσία για την πλουτοκρατία”,  “Γιωργάκη, Σρέντερ, Σαρκοζί ,όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί’, “Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι” είναι μερικά απο τα συνθήματα που φώναξαν δυνατά οι διαδηλωτές.


Απο τις πορείες δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια μεταξύ αστυνομίας- αντιεξουσιαστών. Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν 27 προσαγωγές – εκ των οποίων  οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις- και τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί . 

Λίγο μετα τις 14.00 ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες εναντίον αστυνομικών, δημοσιογράφων και τεχνικών που βρίσκονταν στα Προπύλαια ενω η αστυνομία απάντησε με χημικά .

ΩΡΑ 14.10 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Λίγα λεπτά νωρίτερα έγιναν συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών έξω απο τη Βουλή. Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Τα επεισόδια μετέδωσε σε απ’ ευθείας σύνδεση το CNN.

Με χημικά απάντησαν οι αστυνομικοί. ΦΩΤΟ NEWSIT

Ενα ΒΑΝ της ΕΡΤ παραδόθηκε στις φλόγες στην πλατεία Κοραή.

Ενταση σημειώθηκε και στην πλατεία Κλαυθμώνος, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε κόκκινη και μαύρη μπογιά στην εξέδρα της ΓΣΕΕ. 

ΩΡΑ 12.35 ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΩΡΑ 11.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος προσερχόμενος στη συγκέντρωση δήλωσε οτι η συμμετοχή στα συλλαλητήρια, αποτελεί ένα πρώτο μήνυμα, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της 5ης Μαϊου, στην οποία κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά.

Συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που μίλησαν στη συγκέντρωση κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στα μέτρα, προειδοποιώντας ότι οι μισθοί, οι συντάξεις αλλά και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτα μέτωπα για τα συνδικάτα.

“Όσα δισεκατομμύρια και να δώσουν στο ελληνικό κράτος, για το λαό δεν σημαίνει τίποτα γιατί το κεφάλαιο θα συνεχίζει να εκμεταλλεύεται ακόμα πιο σκληρά τους εργαζόμενους” είπε σε δηλώσεις της στο Σύνταγμα η Αλέκα Παπαρήγα.

“Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που καταλήστευσαν τόσα χρόνια το δημόσιο πλούτο, τα ασφαλιστικά ταμεία, το βιος του ελληνικού λαού” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΩΡΑ 10.40  ΜΟΥΣΕΙΟ

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη 

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις , του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου , του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, και των αντιεξουσιαστών στη Καμάρα. Νεαροί έσπασαν με βαριοπούλες τα ΑΤΜ όλων των τραπεζών που βρέθηκαν στο δρόμο τους, ενώ επίσης έσπασαν και έβαψαν με σπρέι πολυτελή αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην οδό Μητροπόλεως.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε