Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τριήμερο κόλαση – Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του ΜΕΤΡΟ – ΧΑΡΤΗΣ

Τριήμερο κόλαση – Κλείνουν δρόμοι και σταθμοί του ΜΕΤΡΟ – ΧΑΡΤΗΣ

Απαγορευμένη ζώνη είναι από σήμερα εως και την Κυριακή το κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου, της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της ψήφισης του προϋπολογισμού. Που θα γίνουν συγκεντρώσεις, ποιοι δρόμοι και σταθμοί του ΜΕΤΡΟ έκλεισαν. Επί ποδός 8.000 αστυνομικοί.

Ήδη από τις 6.00 σήμερα το πρωί ισχύει η απαγόρευση της αστυνομίας όλων των συγκεντρώσεων και πορειων η οποία λήγει στις 3.00 το μεσημέρι του Σαββάτου λόγω της επίσκεψης του Νταβούτογλου και της τουρκικής κυβερνητικής αποστολής για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Σχεδόν όλο το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό ενώ επί ποδός βρίσκονται 8.000 αστυνομικοί. Δρόμοι θα κλείσουν και κατά μήκος της διαδρομής που συνδέει το αεροδρόμιο των Σπάτων με το κέντρο.

Παρά την απαγόρευση της αστυνομίας έχει προγραμματισθεί για τις 5.00 σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός, ο κολλητός φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μένει να δούμε αν θα πραγματοποιηθεί.

Με εντολή της αστυνομίας, από τις 13:00 το μεσημέρι είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στον Ευαγγελισμό, το Μέγαρο Μουσικής και την Κατεχάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

– Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της

– Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της

– Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας

– Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Η Τροχαία προτείνει τις εξής εναλλακτικές διαδρομές

Για τους κατευθυνόμενους από τα βόρεια προάστια:

– προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.

– προς νότια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

– προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Για τους κατευθυνόμενους από τα νότια προάστια:

– προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

– προς τα βόρεια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :

– προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς.

– προς τα βόρεια προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Συναγερμός για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

6 χρόνια συμπληρώνονται αύριο Σάββατο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι μετά και την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο 15χρονος Αλέξης.

Εχει ανακοινωθεί πως θα γίνει συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τελικά λόγω της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων που έχει αποφασίσει η αστυνομία. Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και για τις 6.00 το απόγευμα, πάλι στα Προπύλαια.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και για τον προϋπολογισμό την Κυριακή

Την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση στις 5.00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Oπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα “τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού του 2015 είναι οι νέες περικοπές σε βασικές κοινωνικές δαπάνες της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της φοροεπιδρομής σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Η Κυβέρνηση, μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δρομολογεί νέα μέτρα, παραδίδοντας στα νύχια των αγορών το ασφαλιστικό, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις”.

Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 5.30 το απόγευμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε