Ελλάδα

Ποσό 2,3 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των γεωργών

Το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ αναλογεί στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ταμειακών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί, κυρίως του γαλακτοκομικού τομέα, από το πακέτο των 420 εκατ. ευρώ που αποφάσισε η ΕΕ.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, το εν λόγω ποσό ανταποκρίνεται πλήρως στη συμμετοχή της ελληνικής ποσόστωσης στη συνολική ποσόστωση γάλακτος της ΕΕ, και αυτό παρά το γεγονός ότι οι τιμές των γαλακτοπαραγωγών στην Ελλάδα, που επίσης αποτέλεσαν κριτήριο κατανομής των πόρων, διατηρούνται σε επίπεδα έως και 50% υψηλότερα σε σχέση με άλλα κράτη μέλη. Για τη διανομή του παρέχεται ευελιξία, ώστε η στήριξη να είναι στοχευμένη και αποτελεσματική σε τομείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά και άμεσα προβλήματα.

Προς αύξηση της ρευστότητας, δίνεται, παράλληλα, δυνατότητα να καταβληθούν στους γεωργούς αυξημένες προκαταβολές των άμεσων ενισχύσεων έως και 70%, από 50% που ισχύει σήμερα, μάλιστα πριν πραγματοποιηθούν οι επιτόπιοι έλεγχοι.

«Στην Ελλάδα, οι γεωργοί καλούνται ακόμη να ξεπεράσουν τις σοβαρές δυσκολίες της τρέχουσας συγκυρίας, αλλά, πρωτίστως, χρειάζονται έναν πιο σταθερό ορίζοντα, μία μεσοπρόθεσμη προοπτική για να προγραμματίσουν τις επιλογές και επενδύσεις τους στην προσπάθεια της απαραίτητης παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στο πλαίσιο αυτό οι αυξημένες προκαταβολές των άμεσων ενισχύσεων με ποσά που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ τονώνουν τη ρευστότητα και την οικονομική δραστηριότητα στην ύπαιθρο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ως μάνα έχω δεχτεί πάρα πολύ άδικη κριτική, σωστή και δίκαιη η διάταξη για τη συνεπιμέλεια
«Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε μία διάταξη, η οποία όλοι λένε ότι ήταν ορθή και δίκαιη», είπε μεταξύ άλλων η Όλγα Κεφαλογιάννη
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Μάρτης φέρνει την άνοιξη χωρίς ισχυρές βροχές και χιόνια - Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Πρόκειται για εποχική πρόγνωση, τονίζοντας πως «είναι εργαλεία που δεν προβλέπουν τον καιρό συγκεκριμένων ημερών αλλά τη στατιστική απόκλιση από το κλιματικό μέσο για τους επόμενους μήνες»
Ανθισμένη αμυγδαλιά
Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Βροχές σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά νωρίς το πρωί
ΚΑΙΡΟΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ