Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στα Κύθηρα - Ήχησε το 112
Ελλάδα

Που να καλείτε χωρίς χρέωση για βλάβες σε σταθερά και κινητά

Τους αριθμούς στους οποίους μπορεί κανείς να καλεί χωρίς χρέωση για βλάβες σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα έδωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Στους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται χωρίς χρέωση για θέματα που αφορούν σε βλάβες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ώστε να αποφεύγονται ενδεχόμενες υψηλές χρεώσεις που συνδέονται με τη χρήση άλλων γραμμών εξυπηρέτησης.

Όπως επισημαίνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, έχει γίνει αποδέκτης αναφορών και τηλεφωνικών παραπόνων καταναλωτών σχετικά με το θέμα της χρέωσης για αναγγελία βλάβης προς τηλεφωνικούς αριθμούς εξυπηρέτησης συνδρομητών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνει, επίσης, ότι ο Κανονισμός Αδειών προβλέπει πως οι γραμμές εξυπηρέτησης των καταναλωτών πρέπει να λειτουργούν λειτουργεί τουλάχιστον 16 ώρες το 24ωρο χωρίς χρέωση (τόσο για κλήσεις εντός δικτύου όσο και για κλήσεις εκτός δικτύου) από Δευτέρα έως και Σάββατο καθώς και ότι ο χρόνος αναμονής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε λεπτά.

Οι τηλεφωνικοί αριθμοί που κοινοποίησαν στον Συνήγορο του Καταναλωτή οι πάροχοι σταθερής και κινητής τηλεφωνίας είναι οι εξής:

  • Cyta Ελλάς Τηλεπικοινωνιακή Α.Ε.: 13811
  • FORTHNET Α.Ε.: 13731
  • WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E.: 13700
  • OTE A.E.: 13788 (για σταθερή τηλεφωνία) και 13738 (για κινητή τηλεφωνία – Cosmote)
  • VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ A.E.E.T.: 13840

Επιπλέον, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ζήτησε από όλους τους παρόχους να γνωστοποιηθούν οι ανωτέρω τηλεφωνικές γραμμές στους συνδρομητές τους με κάθε πρόσφορο μέσο (αναγραφή στους λογαριασμούς σε εμφανές σημείο, αναφορά σε προβεβλημένο σημείο της ιστοσελίδας του παρόχου κ.λ.π), παράλληλα με την αναφορά τους στη δεύτερη σελίδα της σύμβασης, ώστε να αποφεύγονται ανεπιθύμητες χρεώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως οι παράνομες επιδοτήσεις – Οι πρώτες καταγγελίες το 2017 και τα πλαστά έγγραφα
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις από τα 650.000 ΑΦΜ που αιτούνταν επιδοτήσεις περίπου οι 100.000 είχαν λάβει χρήματα με πλαστά έγγραφα η με κάποιο τρόπο που παρέκκλινε από την τυπική διαδικασία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 2