Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προνόμια εμβολιασμένων: Ανακοινώσεις για την εστίαση από Γεωργιάδη και Γεραπετρίτη

Προνόμια εμβολιασμένων: Ανακοινώσεις για την εστίαση από Γεωργιάδη και Γεραπετρίτη

Στις 12:30 το μεσημέρι, οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα ανακοινώσουν τα νέα «προνόμια» (ή διευκολύνσεις) για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μια μέρα αφού ανακοινώθηκε η Freedom Pass για τους νέους 18 έως 25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, έρχεται και νέο… πακέτο διευκολύνσεων. Οι εμβολιασμένοι θα έχουν κάποια “προνόμια” και όσον αφορά στην εστίαση, αφού όλα δείχνουν πως θα δημιουργηθούν καταστήματα δυο ταχυτήτων: εκείνα που θα δέχονται εμβολιασμένους στον εσωτερικό χώρο και εκείνα που δεν θα κάνουν διάκριση. 

Για τους πρώτους, η πληρότητα θα φτάνει το 80% αλλά οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγχουν αν ο πολίτης που μπαίνει είναι εμβολιασμένος, σκανάροντας στην είσοδο το QR code από το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Για τους δεύτερους, η πληρότητα θα είναι στο 50% και θα ισχύουν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού: μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά. 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα μέτρα, το πιθανότερο, να ισχύσουν από το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου. 

Ήταν δεδομένο πως νέες ανακοινώσεις, μετά την “Κάρτα Ελευθερίας” για τους νέους θα έρχονταν μέσα στην εβδομάδα. Η πληροφορία πως οι νέες ανακοινώσεις, από τους Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Γεραπετρίτη, επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά και από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη. Μιλώντας στο OPEN και ερωτηθείσα αν θα γίνουν ανακοινώσεις στις 12:30, δεν διέψευσε. “Σύντομα θα δοθεί ένα νέο πλάνο” είπε. 

Το περίγραμμα των όσων θα ισχύσουν είχε δώσει, μιλώντας στον ΑΝΤ1 νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως τόνισε, όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινήσεων. Έτσι, τα καταστήματα εστίασης θα χωριστούν στα δυο κατηγορίες: σε αυτά που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους (και άρα θα έχουν μεγαλύτερη πληρότητα) και σε εκείνα που θα δέχονται τους πάντες, εμβολιασμένους και μη. 

Όσοι επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους πολίτες, θα έχουν ειδική σήμανση και ο έλεγχος θα γίνεται με ευθύνη του καταστήματος. Όσον αφορά στα παιδιά, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία. Ίσως να χρειάζεται self test. 

Στο εσωτερικό των καταστημάτων θα μπορούν να μπαίνουν και μη εμβολιασμένοι αλλά θα απαιτείται self test. 

 

Αντίθετος ο Λαζάρου

Για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν Covid free εστιατόρια και καφέ – μπαρ αλλά και (κυρίως) για τους ελέγχους που θα πρέπει να κάνουν οι καταστηματάρχες για το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι μίλησε στον ΑΝΤ1 ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Για άλλη μια φορά εξέφρασε την αντίθεσή του με αυτό. Όπως είπε, δεν γίνεται να ζητούν οι ιδιοκτήτες πιστοποιητικά από τους πελάτες ώστε να μπουν στο μαγαζί.

“Δεν είναι δική μου δουλειά να ελέγχω τους πελάτες κατά την είσοδό τους στο μαγαζί” τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα μαγαζιά δεν μπορούν να ξανακλείνουν.

 

“Πρέπει να πείσουμε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί” είπε και με αφορμή το “Freedom Pass” εξέφρασε την άποψη ότι “θα πέσουμε σε ένα παζάρι”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις