Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προνόμια εμβολιασμένων: Γιατί οι επιχειρηματίες λένε ότι θα αυξηθεί το κόστος σε εστίαση και διασκέδαση

Προνόμια εμβολιασμένων: Γιατί οι επιχειρηματίες λένε ότι θα αυξηθεί το κόστος σε εστίαση και διασκέδαση

Τουλάχιστον επιφυλακτικοί εμφανίζονται απέναντι στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους αμιγείς και μεικτούς χώρους στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης οι επιχειρηματίες, καθώς κάποιοι από αυτούς περιμένουν να τα δουν στην πλήρη εφαρμογή τους, ενώ άλλοι τονίζουν ότι θα επωμιστούν επιπλέον οικονομικά βάρη στα οποία δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

Τις περαιτέρω διευκρινήσεις της κυβέρνησης οι οποίες θα τοποθετούν επακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας των αμιγών και μεικτών χώρων, περιμένει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς «Αρχικά βλέπω θετικό το δικαίωμα της επιλογής, ωστόσο όλα θα κριθούν επί του πεδίου της μάχης. Δίνει μια διέξοδο στις επιχειρήσεις που δεν έχουν εξωτερικούς χώρους και στην πράξη ήταν μέχρι σήμερα κλειστές. Πρακτικά θα δούμε πως αυτά θα μπορέσουν να λειτουργήσουν από τις 15 Ιουλίου που θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Περιμένουμε όμως και περαιτέρω διευκρινήσεις», αναφέρει στο newsit.gr, ο Γιώργος Καββαθάς.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι το κόστος εξόδου για μια οικογένεια σε ένα κατάστημα εστίασης που θα έχει μεικτούς χώρους θα έχει επιπλέον επιβάρυνση. «Στους αμιγείς χώρους η πληρότητα της τάξεως του 85% είναι ένα καλό ποσοστό, ωστόσο στους μικτούς η πληρότητα του 50% προσφέρει ένα κόστος για τη συντήρηση της επιχείρησης. Στην περίπτωση των μεικτών χώρων, μια τετραμελής οικογένεια θα επιβαρυνθεί επιπλέον με 20 – 25 ευρώ για τα self test που θα πρέπει να κάνουν», λέει ο κ. Καββαθάς.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου του θα κληθούν να διαχειριστούν μια κατάσταση για την οποία δεν είναι αρμόδιοι.

Click4More Αμιγείς και μεικτοί χώροι σε εστίαση και διασκέδαση από 15 Ιουλίου – Χωρίς μάσκα οι πλήρως εμβολιασμένοι – Μόνο με τεστ οι μη εμβολιασμένοι

«Είναι απαράδεκτο το μέτρο, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας έλεγχος ακόμα και για πληρότητες της τάξεως του 50% στους μικρούς χώρους. Με τις καινούργιες ανακοινώσεις κάθε επιχείρηση θα πρέπει να διαθέσει 2.000 ευρώ προκειμένου να προσλάβει υπάλληλους οι οποίοι θα ελέγχουν στην πόρτα τα τεστ των πελατών», αναφέρει στο newsit.gr, o γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Και συμπληρώνει: «Δεν βλέπω να περπατάει το συγκεκριμένο μέτρο. Η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι σε εμάς. Εδώ δεν τα έχει καταφέρει η αστυνομία, θα ανταπεξέλθουμε εμείς; Με μειωμένους τσίρους και με το 60% του πληθυσμού να μην έχει εμβολιαστεί πώς θα τα βγάλουμε πέρα εμείς».

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις