Ελλάδα

Προπαγάνδα κατά της Ελλάδας – Αλβανικά σχολικά βιβλία: Η μισή Ήπειρος και η Μακεδονία είναι αλβανικό έδαφος

- Στη Γεωγραφία της Αλβανίας ολόκληρη η Βορειοδυτική Ελλάδα ανήκε στην Αλβανία
- Χαρακτηρίζονται οι Έλληνες ως αιμοσταγείς που έκαναν εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες
- Μαθαίνουν οι αλβανοί μαθητές πως έχουν το ίδιο DNA με τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πλαστογραφημένη ιστορία διδάσκονται οι μαθητές των σχολείων στην Αλβανία που σε μία πρωτοφανή προπαγάνδα κατά της Ελλάδας έχουν “βαφτίσει” ελληνικά εδάφη ως αλβανικά που οι “αιμοσταγείς” Έλληνες με “εθνοκαθάρση”, την κατέκτησαν.

Στα επίσημα σχολικά βιβλία οι αλβανοί μαθητές μαθαίνουν την ιστορία της Μεγάλης Αλβανίας, που σύμφωνα με αυτά η “Βορειοδυτική Ελλάδα από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίος οι Έλληνες έκαναν “εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες, που πλειοψηφούσαν εκεί.

Η παραχάραξη της ιστορίας όμως συνεχίζεται καθώς οι νέοι στην Αλβανία μαθαίνουν μεταξύ άλλων ότι έχουν το ίδιο DNA με τον βασιλιάΠύρρο και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα τα στοιχεία αυτά είναι σε επίσημα βιβλία που το αλβανικό υπουργείο Παιδείας έδωσε έγκριση για την έκδοσή τους.

Σε άλλο σχολικό βιβλίο εκείνο της “Γεωγραφία της Αλβανίας” αναφέρεται ότι στις αλβανικές περιοχές που δεν ανήκουν στην Αλβανία πλέον περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και αλίμονο… τη βορειοδυτική Ελλάδα, με τους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και μέρος του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Στο βιβλίο “Ιστορία του Αλβανικού Έθνους” υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για τους Τσάμηδες στο οποίο υπάρχει το εξής κείμενο:

“Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στη Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού: Η χρήσιμη εφαρμογή ΑΙ που παραμένει αναξιοποίητη – «Οι γιατροί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη ξέρουν»
Ένας γιατρός περιγράφει την εμπειρία του για τον Ψηφιακό Βοηθό Γιατρού - Τι είναι, πως χρησιμοποιείται και πώς μπορεί να βοηθήσει ασθενή και γιατρό ως προς τη διάγνωση
Ψηφιακός Βοηθός Ιατρού: Η χρήσιμη εφαρμογή ΑΙ που παραμένει αναξιοποίητη – «Οι γιατροί δεν την χρησιμοποιούν γιατί δεν τη ξέρουν»
Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - «Ζόρικη» κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο
Την Κυριακή αναμένεται η κακοκαιρία να επηρεάσει όλη τη χώρα, φέρνοντας έντονες βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, με φαινόμενα που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα
Βροχή στην Αθήνα
Στο μικροσκόπιο οι 6 φάκελοι αδειοδότησης του εργοστασίου Βιολάντα - Το προπάνιο, οι μαρτυρίες και τα επόμενα βήματα της έρευνας
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπόγειο όπου σημειώθηκε η έκρηξη φέρεται να ήταν «αδήλωτο», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχαν εγκατεστημένοι ανιχνευτές διαρροής αερίων
Η επιχείρηση κατάσβεσης
Καιρός σήμερα: Θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ – Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 13 με 15 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου
καιρος