Δευτέρα, 27 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πως θα κινηθούν σήμερα Μεγάλο Σάββατο λεωφορεία και τρόλεϊ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πως θα κινηθούν σήμερα Μεγάλο Σάββατο λεωφορεία και τρόλεϊ

Με σημαντικές αλλαγές στα δρομολόγια θα κινηθούν σήμερα Μεγάλο Σάββατο λεωφορεία και τρόλει. Δείτε τι ισχύει για τις επόμενες μέρες.

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στη συχνότητα των δρομολογίων στα λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της εορτής του Πάσχα, οι οποίες θα ξεκινήσουν από σήμερα Μεγάλο Σάββατο και θα κρατήσουν μέχρι και την Πρωτομαγιά.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο (27/4/2019)
Τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν με πρόγραμμα Κυριακής. Να σημειωθεί ότι Θα αποσυρθούν νωρίτερα, ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 23.00.

Κυριακή του Πάσχα (28/4/2019) και Δευτέρα του Πάσχα (29/4/2019)
Τα λεωφορεία θα κινηθούν με πρόγραμμα Κυριακής, και τα τρόλεϊ με ειδικό πρόγραμμα Κυριακής.

Τρίτη (30/4/2019)
Λεωφορεία και τρόλει θα κινηθούν με ειδικό πρόγραμμα Σαββάτου.

Πρωτομαγιά – Τετάρτη (1/5/2019)
Δεν θα κινηθούν ούτε τα λεωφορεία ούτε τα τρόλεϊ λόγω απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα Σωματεία Εργαζομένων. Επισημαίνεται ότι στην εφαρμογή της τηλεματικής δημοσιεύεται το ημερήσιο αναλυτικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή.

Χωρίς ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου τα πλοία, οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά. Αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων για μετρό και τραμ. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον πρώην ΗΣΑΠ «είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς για αξιοπρεπείς αμοιβές και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες. Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές». Και προσθέτουν «υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις