Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Προστασία Α’ κατοικίας: Οριστική συμφωνία – ‘Οριο τα 130.000€ υπόλοιπο δανείου και 250.000€ αντικειμενική

κατοικία

Λευκός καπνός από το Μέγαρο Μαξίμου.
Συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζιτών για την Α΄κατοικία.
Τι θα περιλαμβάνει ο νόμος που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη.
Έως τα τέλη Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σε συμφωνία κατέληξαν πριν από λίγο κυβέρνηση και τραπεζίτες για το θέμα του διαδόχου σχήματος του νόμου Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο νόμο θα ενταχθούν όλα τα ενυπόθηκα δάνεια των οποίων το υπόλοιπο του δανείου είναι κάτω από 130.000 ευρώ και η αντικειμενική τους αξία δεν υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ορίζονται επίσης ως πλαφόν τα 30.000 ευρώ ως οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα.

Οι δύο πλευρές σε σύσκεψη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα προσπάθησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε ότι αφορά το ύψος της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που θα προστατεύεται αλλά και το ύψος του υπόλοιπου του δανείου μέχρι του οποίου οι δανειολήπτες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή κάπου στην μέση.

Όπως ανέφεραν αργά το βράδυ κυβερνητικές πηγές “Στη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των ελληνικών συστημικών τραπεζών επήλθε συμφωνία για το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας που θα διαδεχθεί το άρθρο 9 του Νόμου 4346/2015.

Η κοινή πρόταση θα διαβιβαστεί στους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος με στόχο η διαδικασία νομοθέτησης να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις