Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πρωτοφανής πρόκληση της Άγκυρας! Σχεδιάζει άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Πρωτοφανής πρόκληση της Άγκυρας! Σχεδιάζει άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου
Φωτογραφία αρχείου

Η Τουρκία σκοπεύει να κάνει πράξη την απειλή της, υλοποιώντας την Navtex που εξέδωσε στα τέλη Φεβρουαρίου. Ηχηρό μήνυμα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο…

Με μία πρωτοφανή πρόκληση, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η Τουρκία σκοπεύει να κάνει πράξη την απειλή της και να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο, υλοποιώντας την Navtex που εξέδωσε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπό το άγρυπνο βλέμμα τριών πλοίων του Πολεμικού μας Ναυτικού το ερώτημα είναι εάν οι Τούρκοι έχουν σκοπό να εμφανιστούν και να προκαλέσουν.

Δείτε εδώ την περιοχή που δεσμεύει η Άγκυρα για ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Το ηχηρό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

«Η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων αφορά συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την ηττημένη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ιταλία και τους συμμάχους και δεν περιλαμβάνει την Τουρκία» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, καταρρίπτοντας τις ανιστόριτες θεωρίες περί γκρίζων ζωνών.

«Έτοιμοι να δώσουμε το χέρι. Έτοιμοι να απλώσουμε το χέρι και να μας ενώνει. Έτοιμοι όμως και να υπερασπιστούμε ανά πάσα στιγμή όπως μας το θυμίζει κι η αυριανή επέτειος της 25ης Μαρτίου, τα σύνορά μας, την κυριαρχία μας, το έδαφός μας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ε.Ε. και αυτό φάνηκε καθαρά από τον λόγο για τον οποίο είχαμε αυτήν την απόφαση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ημερήσια διαταγή του Πάνου Καμμένου

Ανατριχιαστική ήταν η ημερήσια διαταγή του Πάνου Καμμένου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στην Αδριανούπολη, σε κατάσταση ομηρίας όπως έγραψε. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τούς αφιέρωσε την σημερινή ημέρα και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας. Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην Πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς«, έγραψε ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του ρεπορτάζ του onalert

Και συνέχισε: «Η χώρα μας εφαρμόζει πάντα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες και είναι υπόδειγμα κράτους που υλοποιεί την «καλή γειτονία και φιλία» στην περιοχή. Αντίθετα η Τουρκία παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών.

Εμείς με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών, αλλά να θυμούνται όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας«.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις