Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πυροβολισμοί στη Μάρνη: Από σχολείο της Βουλιαγμένης έκλεψε ο 35χρονος το λευκό Peugeot

Πυροβολισμοί στη Μάρνη: Από σχολείο της Βουλιαγμένης έκλεψε ο 35χρονος το λευκό Peugeot

Καρέ καρέ πως οι αστυνομικοί έφτασαν στην οδό Μάρνη για να εντοπίσουν το Peugeot που είχε κλέψει, λίγη ώρα νωρίτερα, από τη Βουλιαγμένη ο 35χρονος Αλβανός. Το κινητό της ιδιοκτήτριας που έφερε την… καταδίωξη και τους πυροβολισμούς στην Αθήνα.

Ήταν λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (08.10.2021) όταν σήμαινε συναγερμός από την είδηση πως στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μάρνη κοντά στην πλατεία Βάθη, είχαν πέσει πυροβολισμοί και υπήρχαν τραυματίες.

Η πρώτη ενημέρωση ανέφερε πως αυτοκίνητο είχε πέσει πάνω σε αστυνομικούς κι εκείνοι είχαν ανοίξει πυρ.

Το κουβάρι της υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται λίγη ώρα πριν από το περιστατικό: έξω από ένα σχολείο της Βουλιαγμένης. Εκεί όπου μητέρα είχε πάει με το αυτοκίνητό της (το λευκό Peugeot308) για να αφήσει το παιδί της.

Η γυναίκα πάρκαρε, κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το σχολικό συγκρότημα. Ο 35χρονος που είχε στήσει… καραούλι, βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί το γεγονός πως η γυναίκα άφησε τα κλειδιά στη μίζα και άρα το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο. Ο άνδρας μπήκε στο αυτοκίνητο και σαν… κύριος έφυγε, κατευθυνόμενος στην οδό Μάρνη.

Μέσα στην ατυχία της, όμως, η γυναίκα στάθηκε πολύ τυχερή: μέσα στο αυτοκίνητο είχε αφήσει την τσάντα με το κινητό της. Και από το στίγμα του κατάφερε η αστυνομία, μετά την καταγγελία της, να βρει που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο και να στήσει καρτέρι στον κλέφτη.

Έτσι, λίγο πριν από τις 09:00, το αυτοκίνητο εντοπίζεται στην οδό Μάρνη, στην πλατεία Βάθη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στήνουν καρτέρι και περιμένουν να εμφανιστεί ο 35χρονος.

Όταν εκείνος εμφανίστηκε, οι αστυνομικοί του φώναξαν να απομακρυνθεί από το όχημα και να παραδοθεί. Καθώς τον πλησιάζουν, όμως, ο κλέφτης δεν υπακούει, ανοίγει την πόρτα και μπαίνει στο αυτοκίνητο, βάζει μπροστά και επιχειρεί να διαφύγει. Δεν διστάζει να ρίξει στο έδαφος έναν αστυνομικό.

Ο άνδρας της ΔΙΑΣ σκαρφάλωσε στο αυτοκίνητο, τράβηξε το όπλο του και από το παρμπρίζ πυροβολεί τον δράστη για να τον ακινητοποιήσει. Τον τραυματίζει ελαφρά (ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο Γεννηματάς) και το αυτοκίνητο σταματά.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις