Ελλάδα

Ρόδος: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση με τους 14 πυροβολισμούς στο σπίτι επιχειρηματία – Με ηλεκτρικό ποδήλατο κινήθηκε ο δράστης

Η προανάκριση έχει αποτυπώσει τρεις βασικούς υπόπτους ενώ ενδέχεται να εμπλέκονται και άλλα άτομα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση 14 πυροβολισμών στο σπίτι 50χρονου επιχειρηματία στη Ρόδο με τις αρχές να έχουν προσανατολιστεί στα πρόσωπα που εμπλέκονται στο περιστατικό που συντάραξε το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ξεδίπλωσαν το μεγάλο κουβάρι των πυροβολισμών στο σπίτι του επιχειρηματία στη Ρόδο, τα ξημερώματα της Πέμπτης 13.11.2025 και μάλιστα όταν βρισκόταν μέσα σε αυτό τόσο ο 50χρονος όσο και οι οικογένειά του.

Ο γρίφος από τους κάλυκες ως το μαύρο στεφάνι που είχαν αφήσει ως μήνυμα οι δράστες, λύθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων με τις αρχές να καταλήγουν σε τρεις βασικούς υπόπτους από την Αθήνα με ανοιχτό το ενδεχόμενο ηθικής αυτουργίας.

Το μαύρο στεφάνι που άφησαν έξω από το σπίτι
Το μαύρο στεφάνι που άφησαν έξω από το σπίτι / Dimokratiki.gr

Η διαδρομή των δραστών

Από την ανάλυση οπτικού υλικού προέκυψε ότι ο εκτελεστής κινήθηκε με ποδήλατο πιθανότατα ηλεκτρικό. Μετά τους πυροβολισμούς διέφυγε περίπου τρία χιλιόμετρα προς αδιέξοδο όπου τον ανέμενε συνεργός με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Οι δύο κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Διαγόρας, πάρκαραν σε ιδιωτικό χώρο και επιβιβάστηκαν σε πτήση για Κάρπαθο με μετεπιβίβαση προς Αθήνα.

Σε κοντινό σημείο από τη διαδρομή βρέθηκαν ενδείξεις για το σημείο όπου βάφτηκε το στεφάνι πριν τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας, αναφέρει η dimokratiki.gr.

Το αυτοκίνητο είχε μισθωθεί στην Αθήνα και μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς στη Ρόδο. Η ιχνηλάτηση αυτού του κύκλου μεταφοράς αποδείχθηκε καίρια για τη χαρτογράφηση ρόλων.

Η προανάκριση έχει αποτυπώσει τρεις βασικούς υπόπτους που κινήθηκαν από την Αθήνα.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Έλληνα, για έναν άνδρα ουκρανικής εθνικότητας 37 ετών και για άνδρα αιγυπτιακής εθνικότητας 29 ετών. Ο τελευταίος μίσθωσε στην Αθήνα το αυτοκίνητο και το έστειλε με πλοίο στη Ρόδο για να το παραλάβουν οι άλλοι 2..

Στο κάδρο περιλαμβάνεται ακόμη ένας άνδρας που δεν έχει ταυτοποιηθεί, ως χειριστής του οχήματος μετά την αναχώρηση των δύο από το νησί ενώ στην κορυφή της δικογραφίας εξετάζεται πέμπτο πρόσωπο ως πιθανός ηθικός αυτουργός.

Για πράξεις που απαιτούνται στην Αθήνα συνεπικουρεί αρμόδια κεντρική υπηρεσία εκβιασμών της ΕΛΑΣ με κλιμάκιο που μετέβη στη Ρόδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στην τελική ευθεία ο διάλογος για το νέο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
«Ανοίγουμε τον διάλογο με θάρρος. Ξεκινάει η δημόσια διαβούλευση τέλος Σεπτεμβρίου, μέσα από μία πλατφόρμα που έχουμε ήδη οργανώσει, με ερωτήσεις που απευθύνονται σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς», είπε αρχικά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη
Λύκειο, Πανελλαδικές
Αναπάντητο το ερώτημα ποιος σκότωσε το βρέφος στην Κυψέλη - DNA για την πατρότητα των παιδιών
Οι τρεις κατηγορούμενοι θα βρεθούν και πάλι ενώπιον του ανακριτή - Το βασικό ερώτημα στο οποίο καλούνται να δώσουν απάντηση είναι ποιος, γιατί και κάτω από ποιες συνθήκες σκότωσε το βρέφος
Το ζευγάρι που διέμενε στο διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπου εντοπίστηκε το δολοφονημένο βρέφος