Ελλάδα

Ρωσική Εκκλησία για Εφραίμ: “Μία από τις προσωπικότητες της Ορθοδοξίας στον πλανήτη με το μεγαλύτερο κύρος”

Ποιά είναι η αντίδραση των ελληνικών δικαστικών αρχών για τη στάση της ρωσικής εκκλησίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

διευθυντής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, σημειώνοντας ταυτοχρόνως ότι ελπίζει σε δίκαιη, έντιμη και μη πολιτική δίκη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, του οποίου τη δράση εγκωμίασε.

Μιλώντας στο δορυφορικό δίκτυο “Βέστι” ο πατέρας Βλαδίμηρος είπε >.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου ο κ. Βιγκιλιάνσκι τον χαρακτήρισε “μια από τις προσωπικότητες της Ορθοδοξίας στον πλανήτη με το μεγαλύτερο κύρος”, που αντιμετωπίζεται στη Ρωσία με σεβασμό και τιμή, σημειώνοντας ότι η γνώμη αυτή διαμορφώνεται “ξ όσων οι άνθρωποι βλέπουν με τα μάτια τους” και αυτό αφορά και στην ποιμαντική και ιεραποστολική δραστηριότητά του “και στο πώς διατηρεί το μοναστήρι, ποιοι κανονισμοί υπάρχουν εκεί, τί είδους μοναχοί, πώς διεξάγονται οι λειτουργίες”.

Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Κυρίλλου υπενθύμισε ότι “οι κατηγορίες εναντίον του αρχιμανδρίτη Εφραίμ για δήθεν παράνομες συναλλαγές διατυπώνονται από καιρό, ήδη εδώ και μερικά χρόνια” και ενώ εξήγησε ότι για άγνωστες οικονομικές υποθέσεις δεν μπορεί να έχει άποψη, πρόσθεσε ότι όσοι άνθρωποι έχουν συναναστραφεί τον πατέρα Εφραίμ, μεταξύ αυτών και ο ίδιος, που τον έχει γνωρίσει προ πολλού, από τις επισκέψεις στον ‘Αθω, “τον αντιμετωπίζουμε με μέγιστο σεβασμό και όλες του οι ενέργειες δείχνουν ότι είναι απίθανο να υπάρξουν κάποια δείγματα πως έπραξε όσα τον κατηγορούν”.

Σε πολλές ρωσικές ιστοσελίδες με ορθόδοξο εκκλησιαστικό περιεχόμενο και κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών κατά της σύλληψης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ενώ συνεχής είναι η ειδησεογραφική κάλυψη από την Ελλάδα για το θέμα με κεντρικά πρακτορεία ειδήσεων και ΜΜΕ της χώρας να αναφέρονται ακόμη και πολλές φορές την ημέρα στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι χαρακτήρισε τον ηγούμενο Εφραίμ “επιφανή παράγοντα της ορθόδοξης Εκκλησίας, γνωστό κήρυκα και έναν από τους πρωταγωνιστές της γενικής ανοικοδόμησης του μοναστηριού του τις τελευταίες δύο δεκαετίες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραμένει ασύλληπτος ο Εφραίμ – Θα μεταφερθεί την Τρίτη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Αδριανός Γολέμης είναι ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα σταλεί στο Διάστημα – Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Η εκτόξευση αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης διετίας και η αποστολή θα διαρκέσει έως τρεις εβδομάδες, αποτελώντας μέρος της νέας Εθνικής Στρατηγικής Διαστήματος, που έχει ως ορίζοντα το 2035
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ανδριανό Γολέμη
11
DEMO: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που μετατρέπει την παραγωγή φαρμάκου σε εθνικό success story
Από το Κρυονέρι μέχρι τις διεθνείς αγορές, η DEMO γράφει μια διαδρομή ανάπτυξης με επίκεντρο την πρόσβαση των ασθενών σε ποιοτικά φάρμακα και την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής.
DEMO: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που μετατρέπει την παραγωγή φαρμάκου σε εθνικό success story
Καλλιθέα: «Ήταν σε άμυνα, τον κυνηγούσαν τρία άτομα» λέει ο πατέρας του ανήλικου που μαχαίρωσε τον 15χρονο – Ποινική δίωξη στους 7 συλληφθέντες
Σε βάρος του 17χρονου και των υπόλοιπων έξι συλληφθέντων ο εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα
Αιματηρή συμπλοκή στην Καλλιθέα
Ανανεώθηκε πριν 17 λεπτά
37
Λάρισα: «Του είπα για τα παιδιά του και τον ηρέμησα» λέει ο αστυνομικός που έπεισε τον 50χρονο που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του να παραδοθεί
«Προσπαθήσαμε να τον πείσουμε ότι αυτό δεν βγάζει κάπου. Μετά από λίγο ηρέμησε και μας είπε μόνος του να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα»
Η γυναίκα που ήταν όμηρος του πρώην συζύγου της στη Λάρισα