Ελλάδα

Ρώσοι κατάσκοποι στη Χαλκιδική: «Είναι ήσυχοι άνθρωποι» λέει στο newsit.gr ο γείτονας των ξενοδόχων

«Ήσυχοι άνθρωποι, συνεννοήσιμοι, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα» λέει στο newsit.gr ένας γείτονας του ζευγαριού στη Χαλκιδική, που σύμφωνα με το «Insider» είναι… Ρώσοι κατάσκοποι!

Ο Nikolay και η Elena από τη Ρωσία, που φέρονται να είναι κατάσκοποι, αγόρασαν το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική το 2009 και μετακόμισαν εκεί το 2010.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «The Insider» και η Telegraph το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική αντί να υποδέχεται πελάτες, λειτουργούσε από τους ιδιοκτήτες του -τους «Ρώσους κατασκόπους»– ως καταφύγιο για μέλη της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του Βλαντιμίρ Πούτιν!

 

xalkidiki

Τίποτα από όλα τα παραπάνω πάντως, δεν είχαν αντιληφθεί οι κάτοικοι της περιοχής. Κανείς δεν είχε υποπτευθεί ότι κάτι άλλο γίνεται πίσω από τη βαριά καγκελόπορτα του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε γείτονας του ζευγαριού στο newsit.gr όχι απλώς ήταν «ήσυχοι άνθρωποι» αλλά η γυναίκα εξακολουθεί να μένει εκεί…

xalkidiki

«Την γυναίκα την βλέπω ακόμα εδώ στο ξενοδοχείο. Ο σύζυγος της έχει πεθάνει εδώ και λίγο καιρό. Και τότε ανησύχησα, είπα τι έπαθε ο άνθρωπος στα καλά καθούμενα».

Υπενθυμίζεται ότι το Insider περιγράφει το ζευγάρι ως «κατασκόπους βαθιάς κάλυψης» που δρούσαν χωρίς διπλωματική κάλυψη. Όσο για το ξενοδοχείο, το οποίο βλέπετε στις εικόνες του newsit.gr παρά το αναφερόμενο ιστορικό του ως ρωσικό καταφύγιο, εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο για κρατήσεις σε δημοφιλείς ιστότοπους, όπως η Booking.com και το Tripadvisor, μέχρι το 2020.

Από το το 2023, οι τσεχικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση του ζευγαριού από την Ελλάδα και αναμένεται ακόμη η τελική απόφαση των ελληνικών αρχών για την γυναίκα. Ο σύζυγός της πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Φεβρουάριο σε ηλικία 62 ετών.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σκηνικό ντροπής στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής: 40 κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται «παρκαρισμένα»
Οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι αποδεκατισμένες και συναντούν «τοίχο» στην προσπάθεια να μεταφέρουν τα παιδιά σε δομές φιλοξενίας, λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Νοσοκομείο
«Υποκλίθηκα στον Ράμα για τα λόγια που είπε για την Κέρκυρα» υποστηρίζει ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης
«Να διευκρινίσω πως δεν κλήθηκα σε προεκλογική ομιλία του κ. Ράμα. Προσκλήθηκα σε μια σημαντική γιορτή για την έναρξη του τουρισμού» είπε χαρακτηριστικά
Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης 1
«Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε σεισμό 7,8 Ρίχτερ που θα ισοπεδώσει το 33% των κτιρίων» προειδοποιεί ο Ευθύμιος Λέκκας
«Εκείνο που με φοβίζει περισσότερο στην Κωνσταντινούπολη είναι η ανθρώπινη έκθεση που είναι 17 εκατομμύρια μέσα σε έναν στενό χώρο», επισημαίνει ο Ευθύμιος Λέκκας
Ο εμβληματικός ναός της Αγίας Σοφίας στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης 15
Έρχονται και άλλες συλλήψεις για «γρηγορόσημα» στα κτηματολογικά γραφεία – Τα ψηφιακά εργαλεία της αστυνομίας «πρόδωσαν» τους 9
Μάλιστα, στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μπει και κτηματολογικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη για το «γρηγορόσημο»
Πολυκατοικίες