Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ρουκέτα” ο Καμμένος: “Μέχρι και 15 χρόνια μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί”!

Έλληνες στρατιωτικοί Καμμένος

– Ο Πάνος Καμμένος έδειξε αυτό που… φαινόταν από την αρχή – Ότι η υπόθεση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη είναι εξαιρετικά περίπλοκη
– Ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε… τρελό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μίλησε για διαλυμένες τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
– Ρωτήθηκε για το χειρότερο δυνατό σενάριο και απάντησε με την ταινία που αφηγείται την ιστορία του αμερικανού Μπίλι Χέιζ!
– “Με προμελετημένη επιχείρηση συνελήφθησαν οι Έλληνες στρατιωτικοί”! Εμείς δεν τσιμπάμε” το σχόλιό του για την ένταση στο Αιγαίο – Αναφορά και στους 8 τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται -πλέον- περισσότερο από έναν μήνα σε τουρκικά “χέρια”. Ήταν η 1η Μαρτίου του 2018 όταν συνελήφθησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και από τότε βρίσκονται στις φυλακές Ανδριανούπολης. Ο Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό και ήταν… λάβρος κατά της Τουρκίας!

Αλλά και του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ήταν φανερό εξαρχής πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση.

Μέχρι και 15 χρόνια μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί”. Αυτά ανέφερε -μεταξύ πολλών άλλων- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που αντικείμενο είχε την κύρωση δύο συμβάσεων, ο Πάνος Καμμένος είχε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες όπου ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα και τους Έλληνες στρατιωτικούς εμφανίστηκε επιθετικός εναντίον της Τουρκίας!

Τόνισε αρχικά πως “εγώ από την αρχή ανησύχησα“, συσχετίζοντας την υπόθεση του αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον. Στον οποίο πριν κάποιες μέρες, Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο Μπράνσον είναι ήδη φυλακισμένος στην Τουρκία από τον Οκτώβριο του 2016 και κατηγορείται «ότι ανήκει και συμμετέχει στη διεύθυνση του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν» .

Έλληνες στρατιωτικοί: “Προσχεδιασμένη η επιχείρηση” λέει ο Καμμένος

Ο υπουργός Άμυνας και κοινοβουλευτικός εταίρος, συνέχισε: “Κανείς δεν ξέρει όταν έχεις να κάνεις με έναν τρελό και με μια χώρα στην οποία δεν ισχύει τίποτα! Είδατε τι είπε χθες για τον Νετανιάχου. Η επιχείρηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ήταν προσχεδιασμένη”.

Click4more: Βάζει ο Σουλτάνος την στολή του μ’ όλα τα φτερά

Έλληνες στρατιωτικοί Καμμένος
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: “Εγώ εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν. Γιατί όταν έχουμε πολλά τέτοια επεισόδια και τους αφήνουν σε πέντε λεπτά και από την πρώτη στιγμή, τώρα τους πήραν και τους μετέφεραν. Και παρότι ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, τα απέρριψαν και φάνηκε ότι πάνε για τέτοια δουλειά. Τώρα, βέβαια δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη “καμπάνα” γιατί δεν βρήκαν τίποτα”.

Σε ερώτηση για το… χειρότερο πιθανό σενάριο, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: “Αν δεις το Εξπρές του Μεσονυχτίου (σ.σ. κινηματογραφική ταινία) θα δεις ότι κι αυτόν που ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά“.

**Σημείωση: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του αμερικανού φοιτητή Μπίλι Χέιζ, ο οποίος συνελήφθη το 1970 στην Τουρκία για κατοχή ναρκωτικών και καταδικάστηκε για 30 χρόνια, πριν τελικά αποδράσει, βουτήξει στον Έβρο και συλληφθεί από Έλληνες στρατιώτες, δίνοντας τέλος στον εφιάλτη του.

“Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς”!

Σε ερώτηση, μάλιστα, για το αν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας, απάντησε: “Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερντογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις; Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερντογάν;

Click4more: Ακόρεστη δίψα! Ερντογάν εναντίον (και) του Νετανιάχου! «Είναι τρομοκράτης»

Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθερώσει τους «8»; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε. Καταρχήν, του επιστρέψαμε την επόμενη κιόλας ημέρα το ελικόπτερο… Για να δείξουμε καλή θέληση, την άλλη ημέρα στείλαμε το ελικόπτερο πίσω.

Καταρχήν, οι «8» ζητούν άσυλο στην Ελλάδα “προστατέψτε μας, θα μας σκοτώσουν” λένε. Είναι ίδια περίπτωση, οι δύο που κρατάνε παρά τη θέλησή τους; Και οι «8» επειδή ζητούν άσυλο να προστατευθούν; Από μια Δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα”.

“Διαλυμένες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις – Είμαστε σε ετοιμότητα”

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός “θερμού” επεισοδίου, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: “Ότι υπάρχει μια ένταση, υπάρχει. Ότι μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν. Αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση των τουρκικών δυνάμεων είναι απελπιστική κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ. βρίσκεται εκτός στρατεύματος. Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι αυτή που περίμεναν. Στο Αφρίν υπήρχαν 3 νεκροί από Κούρδους, από εκεί και πέρα…Ένας ο οποίος έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει μπορεί κάποια στιγμή να κάνει μια ενέργεια. Είμαστε σε ετοιμότητα”.

“Στον τρελό δεν μπορείς να απαντήσεις”

Όσο για το αν είναι καθησυχαστικός, ο υπουργός Άμυνας είχε… κι άλλα “πυρά” για τον Τούρκο πρόεδρο: “Δεν καθησυχάζουμε καθόλου τον ελληνικό λαό. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου, αν παραβιάσουν εθνική κυριαρχία, θα απαντήσουμε όπως πρέπει.

Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης που αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν, χωρίς να υποχωρούμε από τις δικές μας θέσεις. Την πρώτη ώρα συναντήθηκαν οι δύο στρατηγοί –ταξίαρχοι. Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια η ιστορία. Στον τρελό δεν μπορείς να απαντήσεις“.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις