Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την προφυλάκισή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την προφυλάκισή της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (05.04.2022) στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να την κρίνουν προφυλακιστέα, αφού δεν πείστηκαν από τα όσα είπε στην απολογία της για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. 

Η μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ, όπου πέρασε το πρώτο βράδυ μετά την απόφαση να προφυλακιστεί, στις φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησε λίγο μετά τις 08:30 (καθυστέρησε για σχεδόν μια ώρα) και τα μέτρα ασφαλείας ήταν για ακόμη μια φορά ισχυρότατα. 

 

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε στον προορισμό της λίγα λεπτά πριν από τις 09:00. Με τα χέρια της δεμένα με χειροπέδες πισθάγκωνα, η 33χρονη φορούσε ξανά την κουκούλα και μάσκα προστασίας για να μη φαίνεται τίποτα περισσότερο από τα μάτια της. 

Όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού, κόσμος που είχε μαζευτεί έξω από τις φυλακές, την έβριζε και τις φώναζε “ψόφα”. 

Η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα τριών ετών, θα μείνει δυο μέρες απομονωμένη στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στην έκτη πτέρυγα, όπου κρατούνται κι άλλες γυναίκες που κατηγορούνται για ειδεχθή εγκλήματος. 

Υπό το φόβο, όμως, να πέσει θύμα επίθεσης μέσα στις φυλακές, Ρούλα Πισπιρίγκου θα είναι απομονωμένη και θα προαυλίζεται μόνη της. 

Οι απαντήσεις που δεν έπεισαν

Ήταν σχεδόν 21:00 το βράδυ της Δευτέρας όταν γινόταν γνωστό ότι ύστερα από σχεδόν πέντε ώρες απολογίες και εννέα ωρών στα δικαστήρια, ανακρίτρια και εισαγγελέας συναποφάσισαν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Κατά την απολογία της, η 33χρονη μητέρα από την Πάτρα επέμεινε ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος, επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της η 33χρονη δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις από την Ανακρίτρια, σε μια πολύωρη διαδικασία.

Η μητέρα της Τζωρτζίνας ρωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ άλλων για τη φράση που φέρεται να είπε στους γιατρούς, μία μέρα πριν το παιδί καταλήξει, η οποία ήταν: «το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη». Η κατηγορούμενη φαίνεται πως αιτιολόγησε τη συγκεκριμένη φράση, λέγοντας πως αυτό που είπε ήταν μία προειδοποίηση «ένα καμπανάκι προς τους γιατρούς», ώστε να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί από προηγούμενα επεισόδια ήξερε ότι το παιδί έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο, μία βραδυκαρδία.

Φέρεται επίσης να είπε στη δικαστική λειτουργό πως ρώτησε στο νοσοκομείο Παίδων για την ύπαρξη καμερών διότι είχε σημειωθεί μια κλοπή.

Η 33χρονη φέρεται να αναφέρθηκε σε όλη την πορεία της σχέσης της με τον σύζυγό της σε βάρος του οποίου φαίνεται να μην άφησε την παραμικρή αιχμή.

Επεσήμανε επίσης ότι το παιδί είτε ζητούσε η ίδια είτε δεν ζητούσε, θα έμπαινε σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της δικογραφίας για την ψυχραιμία που επέδειξε όταν η Τζωρτζίνα εμφάνισε το μοιραίο περιστατικό, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε πως είχε ήδη χάσει δύο παιδιά και διαχειριζόταν διαφορετικά την όλη κατάσταση. Φέρεται επίσης να είπε πως για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν αποφανθεί για τους λόγους που εξέπνευσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα επικαλέστηκε, όσον αφορά την Μαλένα, ότι είχαν υποβάλει μήνυση με τον σύζυγό της για ιατρική αμέλεια και φέρεται να διερωτήθηκε, πώς θα μπορούσε να έχει εμπλοκή, αφού είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη κάθε υπεύθυνου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται επίσης να επανέλαβε αρκετές φορές πως είναι μητέρα που έχει χάσει τρία παιδιά «και είμαι ένα βήμα από τη φυλακή».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις