Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το αδιέξοδο για το αίτημα αποφυλάκισης και τα επίμονα τηλεφωνήματα στον Μάνο Δασκαλάκη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το αδιέξοδο για το αίτημα αποφυλάκισης και τα επίμονα τηλεφωνήματα στον Μάνο Δασκαλάκη
Φωτογραφία αρχείου

Μία εβδομάδα στις φυλακές του Κορυδαλλού έχει συμπληρώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία φέρεται να πιέζει τους δικηγόρους της να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης της υπό όρους, την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτων των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. 

Η 33χρονη κατηγορείται για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, με χορήγηση κεταμίνης, και -δυστυχώς- εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να έχει σκοτώσει και τα άλλα δύο παιδάκια της. 

Γρηγόρης Λέων: «Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε… αναγκαστική στάση αναμονής, καθώς -σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star- με όσους γιατρούς έχουν έρθει σε επικοινωνία οι συνήγοροί της για να συντάξουν τεχνική έκθεση για αυτά που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη ο εντατικολόγος, ο τοξικολόγος και ο ιατροδικαστής, καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Ενώ κάποιοι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι δεν είναι εντελώς αβάσιμα τα όσα ισχυρίζεται η πλευρά της Πισπιρίγκου, ότι δηλαδή μπορεί να έγινε κάποιο ιατρικό λάθος ή παράλειψη όσο η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, εν τούτοις αρνούνται να αναλάβουν, γιατί από την μια δεν θέλουν να συνδεθεί το όνομά τους με αυτή την υπόθεση και από την άλλη υπάρχει η σαφής προειδοποίηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ότι αν συνεχίσουν να κατηγορούν τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσει σε αγωγή.

Κατέθεσαν νοσηλεύτριες του Καραμανδάνειου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Γιατί «λύνονται τα χέρια» των εισαγγελέων

Αυτό ουσιαστικά καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο των συνηγόρων της 33χρονης να βρουν εμπειρογνώμονες. Ωστόσο, υπάρχει και η σκέψη να αναζητήσουν από το εξωτερικό ειδικούς, κάτι που όμως θα έχει ένα πολύ μεγαλύτερο κόστος, το οποίο ίσως δεν μπορούν να υποστηρίξουν η Ρούλα Πισπιρίγκου και η οικογένειά της.

Έτσι, δεν μπορούν να προχωρήσουν στην αίτηση αποφυλάκισης, αφού δεν έχουν το ισχυρό διαπραγματευτικό “χαρτί”, που θα άνοιγε το δρόμο για τον κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι που επιθυμούν οι συνήγοροί της.

Ψάχνει τον Μάνο

Σύμφωνα πάντα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον εν διαστάσει σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, από το καρτοτηλέφωνο, ωστόσο βρίσκει… τοίχο, καθώς ο ίδιος έχει επιλέξει να βρεθεί απέναντι της νομικά. 

Αυτό είναι το ακριβό δώρο που έκαναν οι γονείς της Τζωρτζίνας στον γιατρό της

Υπενθυμίζουμε ότι η 33χρονη κρατείται σε ειδικό κελί στον 1ο όροφο της 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, και προαυλίζεται μόνη της. Όπως έχουν δηλώσει οι συνήγοροι της, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και τρώει μία στις δύο ημέρες. 

Στις 8 Απριλίου δέχθηκε το πρώτο επισκεπτήριο από την μητέρα της, την αδερφή της και τον πατριό της, ενώ μαζί τους ήταν και οι δύο δικηγόροι της. Κατά την είσοδο τους στις φυλακές η μητέρα της κρατούσε μια μαύρη σακούλα, ο πατριός ένα σακ βουαγιάζ και η αδερφή της μια εσωτερική κεραία τηλεόρασης. Εκτός από τα ρούχα και είδη ανάγκης οι δικοί της άνθρωποι, της έδωσαν χρήματα αλλά και τηλεκάρτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις