Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρουβίκωνας για “φακελάκια” στα νοσοκομεία: Γιατροί στα μανταλάκια και απειλές

Ρουβίκωνας για “φακελάκια” στα νοσοκομεία: Γιατροί στα μανταλάκια και απειλές

Ο Ρουβίκωνας «ξαναχτυπά» και αυτή τη φορά δίνει στη δημοσιότητα ονόματα γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία που, όπως υποστηρίζει, παίρνουν φακελάκια. Ζητά να τους… μαζέψουν αλλιώς θα αναλάβει δράση.

Η ανάρτηση για τους γιατρούς που φέρονται να παίρνουν «φακελάκια» και εργάζονται σε συγκεκριμένα, δημόσια, νοσοκομεία έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (21.03.2019) από ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας.

Το στέλεχος του Ρουβίκωνα δίνει τα ονόματα των γιατρών που, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανάρτησή του, εργάζονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στο «Έλενα», στο «Αλεξάνδρα» και στο Βενιζέλειο.

Ανάμεσα σε εκείνους που… κρεμάει στα μανταλάκια είναι διευθυντές και καθηγητής Πανεπιστημίου. Ειδικά για το “Αλεξάνδρα”, το στέλεχος του Ρουβίκωνα γράφει πως τα «φακελάκια» πέφτουν βροχή από τους γυναικολόγους, ενώ στο «Βενιζέλειο» στο φακελάκι πάει σύννεφο στα χειρουργεία των καρκινοπαθών!

«Μαζέψτε τους αλλιώς θα τους μαζέψουμε εμείς» καταλήγει ανάρτηση.

Η ανάρτηση έρχεται μια μέρα μετά την είδηση πως γιατρός στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας συνελήφθη γιατί πιάστηκε με το… “φακελάκι” στο χέρι! Κατηγορείται πως είχε ζητήσει από ασθενή, που πάσχει από σοβαρή ασθένεια, “φακελάκι” 1.000€ ώστε να του εξασφαλίσει την εισαγωγή στο νοσοκομείο!

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρουβίκωνας τα βάζει με γιατρούς που κατηγορούνται για “φακελάκια”. Πριν από μερικές εβδομάδες, στις 26 Φεβρουαρίου, μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν εισβάλει σε γραφείο γιατρού που κατηγορείται ότι ζήτησε «φακελάκι» από καρκινοπαθή ασθενή και μάλιστα ο ένας από αυτούς χειροδίκησε, πριν κάποιοι απ’ όσους ήταν μαζί του κάνουν άνω κάτω το γραφείο.

Την επομένη, το ίδιο μέλος του Ρουβίκωνα που έκανε τη σημερινή ανάρτηση, είχε απειλήσει πως «θα πάμε σε όλους».

Είχε προηγηθεί, τον Οκτώβριο του 2017, η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο γραφείο διευθυντή κλινικής στον Ευαγγελισμό, τον οποίο τα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν απειλήσει να του κόψουν το χέρι αν ξαναπάρει φακελάκι. Τον Μάρτιο του 2018 είχε είναι «ντου» σε γραφείο γιατρού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις