Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Σάμος: Τιρκουάζ παραλίες και καλό κρασί στο νησί του Πυθαγόρα

Σάμος: Τιρκουάζ παραλίες και καλό κρασί στο νησί του Πυθαγόρα

Η Σάμος είναι το νησί του ανατολικού Αιγαίου, που αν επιλέξεις να περάσεις τις διακοπές σου θα βιώσεις μια ολοκληρωμένη καλοκαιρινή εμπειρία.

Θα αντικρίσεις μοναδικές παραλίες για να κανείς ξέγνοιαστα τις βουτιές σου, σε συνδυασμό με αρχαιολογικούς χώρους που θα σου διηγηθούν την πλούσια ιστορία του νησιού κι όλα αυτά με συνοδεία το περίφημο σαμιώτικο κρασί.

Για να βρεθείς στο νησί του Πυθαγόρα θα χρειαστείς μάξιμουμ δώδεκα ώρες ακτοπλοϊκά ή μόλις μια αν επιλέξεις να ταξιδέψεις αεροπορικώς. Ξεκινάμε την περιήγηση…

Η Σάμος κουβαλάει αν μη τι άλλο μια μεγάλη ιστορία στις πλάτες της, γενέτειρα πόλη του μαθηματικού Πυθαγόρα, ακόμα και της θεάς Ήρας έχει να σου προσφέρει ένα πλήθος επιλογών από μνημεία που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς κατά την παραμονή σου.

Το Ιερό της Ήρας: Χτισμένος προς τιμήν της θεάς Ήρας, ο ναός αυτός έφερε ύψιστη σημασία στην αρχαιότητα ως λατρευτικός τόπος κατά τον ιστορικό Ηρόδοτο. Θα μπορέσεις να θαυμάσεις τα ερείπια του και την μοναδική του κολώνα που διασώζεται μέχρι σήμερα, με διαδρομή 6 χιλιομέτρων απ´ την αρχαία πόλη, το πυθαγόρειο.

Σε απόσταση αναπνοής θα βρεις επίσης τον ομώνυμο οικισμό, για να απολαύσεις μετά την περιήγηση σου το φαγητό ή το ποτό σου παραθαλάσσια.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις