Ελλάδα

Σαν σήμερα “έφυγε” ο Ανδρέας

Το πολιτικό σύστημα αμφισβητείται όσο ποτέ άλλοτε. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι λεγόμενοι “ηγέτες” έχουν εκλείψει στις μέρες μας.

15 χρόνια πριν, 23 Ιουνίου του ’96 πολλοί λένε ότι έφυγε ένας μεγάλος ηγέτης, ένας άνθρωπος από αυτούς που σήμερα λείπουν.

Ήταν ο άνθρωπος που αρχικά απαρνήθηκε το πολιτικό τζάκι που έχτισε ο πατέρας του για να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα. Αργότερα δέχθηκε όμως την πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να έρθει στην Ελλάδα. Ήρθε και από την κατηγορία της χούντας “επί εσχάτη προδοσία” κέρδισε την απόλυτη αγάπη του λαού που του χάρισε το 48% στις εκλογές του ’81.

Είπε πως “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, ήθελε “το λαό στην εξουσία” σχεδίασε “την αναδιανομή του πλούτου”…
Πολλοί τον είπαν “ηγέτη”, πολλοί τον είπαν “λαοπλάνο”

Όπως και να ‘χει υπήρξε ο μόνος πολιτικός “χωρίς επίθετο” ήταν για ‘κείνους που τον πίστεψαν ο Ανδρέας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα – Δεν ξεπερνά τους 18 βαθμούς η θερμοκρασία
Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
καιρός