Ελλάδα

Σαντορίνη: «Οι υπέρβαροι τουρίστες δεν μπορούν πλέον να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια»!

Ένα δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Standaard δίνει... άλλη διάσταση στην συζήτηση για την εκμετάλλευση των γαϊδουριών στην Σαντορίνη.

«Οι υπέρβαροι τουρίστες δεν μπορούν πλέον να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη» επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Standaard.

Η Σαντορίνη… στο επίκεντρο του κόσμου για τα δικαιώματα των ζώων

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που επιχειρεί να βάλει τέλος στην κακοποίηση που υφίστανται τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, απαγορεύοντας ουσιαστικά στους υπέρβαρους τουρίστες να τα χρησιμοποιούν, ύστερα από τις διαμαρτυρίες φιλοζωικών οργανώσεων.

Αναφορά γίνεται και στις καταγγελίες της οργάνωσης PETA, η οποία υποστηρίζει ότι τα γαϊδουράκια που χρησιμοποιούνται ως μεταφορικό μέσο στη Σαντορίνη αναγκάζονται να μεταφέρουν όλο και βαρύτερα φορτία, ενώ εργάζονται πολλές ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς καταφύγιο, ξεκούραση και νερό.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι ύστερα από τη συγκέντρωση περισσότερων από 100.000 υπογραφών για το εν λόγω θέμα, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει δράση και όρισε τα 100 κιλά ως το ανώτατο όριο του φορτίου που μπορούν να μεταφέρουν τα συμπαθή τετράποδα, υποχρεώνοντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες τους να μεριμνήσουν, υπό την απειλή προστίμου, ώστε να τους χορηγούν καθημερινά κατάλληλη και επαρκή τροφή και καθαρό πόσιμο νερό, σε δοχεία που δεν μπορούν να μολυνθούν, τα οποία θα καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

donkey santorinh

Μένει να δούμε αν θα εφαρμοστούν οι κανόνες για να μπει ένα τέλος στην εκμετάλλευση των ζώων στην Σαντορίνη…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δελφοί – Σπυρίδων Ζαβιτσάνος: Νομοτελειακή η αλλαγή στην τηλεόραση, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε
«Η τηλεόραση είναι μία υπερδύναμη που τη φανταζόταν ο άνθρωπος κάποτε και την έχει κατακτήσει με την τεχνολογία», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΔΣ της Alter Ego Media
Σπυρίδων Ζαβιτσάνος
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για υποκλοπές: Έντονη ανησυχία για κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων
«Ο χρόνος τέλεσης των μερικότερων διερευνώμενων πράξεων ξεκινά από το καλοκαίρι του 2020 και καταλήγει στο β' εξάμηνο του 2021, μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία δικονομική πρόοδος»
Ευελπίδων