Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαββατοκύριακο στη Βυτίνα: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε και να δείτε

Σαββατοκύριακο στη Βυτίνα: Όλα όσα μπορείτε να κάνετε και να δείτε

Οργανώστε ένα Σαββατοκύριακο στη Βυτίνα. Έτσι κι αλλιώς, αναφερόμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά στην Ορεινή Αρκαδία.

Η Βυτίνα αποτελεί σταθερά έναν δημοφιλή προορισμό όλες τις εποχές για όσους αποζητούν ηρεμία, θαλπωρή και χαλαρές στιγμές στην απόδρασή τους από το κλεινόν άστυ.

Το γεγονός ότι είναι κοντά με την Αθήνα (απέχει 200χλμ) την καθιστά δημοφιλή επιλογή για εκδρομή τα Σαββατοκύριακα, αλλά και ιδανική περίπτωση για οικογένειες με παιδιά.

Η Βυτίνα που εκτείνεται σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, είναι ένα γραφικό, πέτρινο χωριό, το οποίο κρατά τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Παραδομένη στην πλούσια φύση του Μαινάλου, διαθέτει ένα σπάνιο υγιεινό κλίμα που για χρόνια θεωρήθηκε σημαντικό θεραπευτικό ψυχής και σώματος. Μάλιστα, μέχρι το 1940 αποτελούσε τόπο αποθεραπείας ατόμων με νοσήματα θώρακος με δύο σανατόρια.

Ο μοναδικός «δρόμος της αγάπης». Στη Βυτίνα θα βρείτε και θα περπατήσετε στον περίφημο «δρόμο της αγάπης», όπου ακόμα και να μη θέλετε, θα ξυπνήσει η ρομαντική πλευρά του εαυτού σας. Πρόκειται, άλλωστε, για τον πιο ρομαντικό δρόμο της χώρας, και δεν είναι υπερβολή.

Ο «δρόμος της αγάπης», λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ένα μονοπάτι καλυμμένο με αμέτρητα πλατάνια και σφενδάμους, στο δυτικό τμήμα του χωριού.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις