Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Σε αποκριάτικο ρυθμό όλη η Ελλάδα – Οι βροχές δεν φοβίζουν τους καρναβαλιστές, ο καιρός τις επόμενες ώρες

Σε αποκριάτικο ρυθμό όλη η Ελλάδα – Οι βροχές δεν φοβίζουν τους καρναβαλιστές, ο καιρός τις επόμενες ώρες

Ο συννεφιασμένος καιρός αλλά και οι λίγες ψιχάλες δεν επηρέασαν τη διάθεση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών, που συμμετέχουν στις μεγάλες παρελάσεις της Αποκριάς στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα εξάλλου με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, ο καιρός θα είναι αίθριος με συννεφιά μέχρι το μεσημέρι και έκτοτε αναμένεται να επιδεινωθεί φέρνοντας σύντομες μπόρες και τοπικές βροχές. 

Φυσικά σήμερα, Κυριακή της Αποκριάς, την τιμητική της έχει η Πάτρα, όπου πλήθος κόσμου βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην αχαϊκή πρωτεύουσα γιορτάζοντας μαζί με τον βασιλιά καρνάβαλο.

Στην Αθήνα όσοι δεν συμμετέχουν στις καρναβαλικές παρελάσεις των δήμων τους μοιάζουν να έχουν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής την Παρασκευή έφυγαν από την Αθήνα 95.867 οχήματα: 53.835 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 42.041 προς Λαμία.

Το Σάββατο πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 78.631 αυτοκίνητα (44.515 προς Κόρινθο και 34.116 προς Λαμία).

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στο καρναβάλι της Αθήνας: 

Ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στήθηκε στην Στρατάρχου Καραϊσκάκη, όπου ο Δήμος Χαϊδαρίου οργάνωσε την μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού.

Χιλιάδες κόσμου συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στου Ρέντη, όπου δεκάδες άρματα και πληρώματα εμφανίζονται σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Βροχές την Κυριακή

Όπως αναφέρει η πρόγνωση του καιρού από το meteo, άστατος θα είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσει το μεσημέρι και απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τη Θράκη), την Κρήτη αλλά και τμήματα των νησιών του Ιονίου και των Δωδεκανήσων.

Την ίδια ώρα υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά της Πίνδου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες.

Σε ό,τι αφορά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ στην Αθήνα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες.

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι ιδανικός για το πέταγμα του χαρταετού. Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις, στα ηπειρωτικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν λίγες βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4, στα πελάγη τοπικά 5 και στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις