Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σε κατάσταση συναγερμού Εύβοια και Αττική για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Σε κατάσταση συναγερμού Εύβοια και Αττική για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Μετά τις εφιαλτικές ημέρες που προηγήθηκαν με ολόκληρη τη χώρα στις φλόγες, χιλιάδες στρέμματα δάσους και περιουσίες να γίνονται στάχτη, οι προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δε θα μπορούσαν παρά να σηκώσουν στο «πόδι» ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.

Δυστυχώς, ήδη από τα ξημερώματα, μία νέα φωτιά έχει ξεσπάσει στη Νότια Εύβοια και συγκεκριμένα ανάμεσα στο Μετόχι και τον Αετό.

Στην περιοχή φυσάει μανιασμένος αέρας και σύμφωνα με το EVIMA, η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Άμεσα σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές ενώ όπως βλέπετε παραπάνω, στο μήνυμα της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν από την ώρα που ξημέρωσε και 3 εναέρια μέσα. Σύμφωνα με το EVIMA, η φωτιά καίει κοντά σε σπίτια…

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου, ένας αλλοδαπός προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, για την πυρκαγιά στο Αργάσι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχουν μαρτυρίες για την δράση του νεαρού αλλοδαπού οι οποίες εξετάζονται από τις αστυνομικές αρχές.

Οι προειδοποιήσεις για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, προβλέπεται:

  • Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) σε Αττική και Εύβοια. 
  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Απευθύνεται έκκληση προς όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ΚΑΘΕ ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Αν κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στο 112.

«Σήμερα και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση! Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία μάλιστα χθες Σάββατο, στάλθηκε και στα κινητά των πολιτών μέσω του 112.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις