Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Σε σοβαρή κατάσταση η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα – Έμεινε 6 ώρες στο χειρουργείο [vid]

Σε σοβαρή κατάσταση η δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα – Έμεινε 6 ώρες στο χειρουργείο [vid]
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, το βράδυ της Παρασκευής (17.11.2017), ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Η γυναίκα υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και -σύμφωνα με πληροφορίες- η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η χειρουργική επέμβαση άρχισε στις 10 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα. Στη συνέχεια, η 55χρονη εισήχθη στην ΜΕΘ, καθώς είχε εισπνεύσει χημικά και αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα. Η άτυχη γυναίκα υπέστη συντριπτικό κάταγμα στο γόνατο, το οποίο αποκαταστάθηκε, ενώ τοποθετήθηκε και εμφύτευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”: “Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, «Ο Ευαγγελισμός», γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση”.

Η στιγμή του τραυματισμού

Η γυναίκα βρισκόταν επί της οδού Σπύρου Τρικούπη. Ξαφνικά πέφτει στο έδαφος και ουρλιάζει από τους πόνους. Η φωτοβολίδα ευθείας βολής σφηνώθηκε στο αριστερό γόνατό της.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία συνεχίζει να καίει το πόδι της.

Επιχείρησαν αρχικά να κατασβέσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτοβολίδα με τα πόδια.

Λίγα λεπτά μετά τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Η γυναίκα αναμένεται να χειρουργηθεί.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο – Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Πηγή: Euronews

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις