Ελλάδα

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα: «Γνωστή φωλιά δονήσεων» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική ενώ δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή τραυματισμοί

Σεισμός 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (6/12) στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 24.3 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του 6 χιλιόμετρα Δυτικά Νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν επτά χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αισθητός σε Κόρινθο, Πάτρα, Δημητσάνα και τις γύρω περιοχές της Πελοποννησου αλλά και στην Αττική.

Λίγη ώρα αργότερα, σεισμός της τάξης των 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συνέβη στην περιοχή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να μην προκαλούν ανησυχία.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του, φαίνεται να είναι καθησυχαστικός για τις σεισμικές δονήσεις καθώς όπως αναφέρει, «Εκεί υπάρχει γνωστή φωλιά σεισμών. Προς το παρόν δε διαβλέπω ιδιαίτερο κίνδυνο». 

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και τραυματισμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χριστούγεννα με κρύο, βροχές και χιόνια στα βουνά - Η πρώτη εικόνα του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
«Μετά την καιρική ανάπαυλα που φαίνεται να κρατά περίπου 5 με 7 ημέρες περίπου, φαίνεται να οδηγούμαστε και πάλι σε ροή κακοκαιριών από τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Ευρώπης»
Άνθρωποι ντυμένοι με χοντρά ρούχα
Τέλος εποχής για τα τρόλεϊ: Ξεκίνησε το ξήλωμα του δικτύου στον Πειραιά - Με ηλεκτρικά λεωφορεία από αύριο οι γραμμές 17 και 20
Οδηγοί των τρόλεϊ βρέθηκαν στον Πειραιά με σκοπό να αντιδράσουν - Από το ίδιο σημείο ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έδωσε το μήνυμα πως «ο ουρανός της Αθήνας και του Πειραιά επιτέλους θα αναπνεύσει»
Τρόλεϊ
5
Ο Αλέξης Παπαχελάς αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο του προστάτη: «Η ενημέρωση είναι το αντίδοτο για τον φόβο»
«Ο ανδρικός εγωισμός σπανίως μας επιτρέπει να μιλάμε ανοιχτά για αυτά τα ζητήματα γιατί φοβόμαστε μήπως ακούγεται απελπιστικά γέρικη η κουβέντα», τονίζει ο γνωστός δημοσιογράφος
Αλέξης Παπαχελάς