Ελλάδα

Σεισμός στην Κάρπαθο: Διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα

Νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (30.01.2020) στην Κάρπαθο. Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και ο δεύτερος είχε ένταση 4 Ρίχτερ.

Ο πρώτος σεισμός στην Κάρπαθο έγινε στις 03:28, είχε μέγεθος 5,1 Ρίχτερ και επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 78 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του «ισχυρού», κατά το Ινστιτούτο, σεισμού είχε εστιακό βάθος 29,5 χιλιόμετρα και απείχε 492 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Ο δεύτερος σεισμός

Ο δεύτερος σεισμός στην Κάρπαθο, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 04:10 και πάλι στον θαλάσσιο χώρο 78 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Είχε εστιακό βάθος 71,2 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, σεισμού απείχε 493 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός ανοιχτά της Καρπάθου είχε γίνει και χθες το μεσημέρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 25χρονος για ληστείες σε οδηγούς ταξί – Τους έσφιγγε τη ζώνη ασφαλείας στον λαιμό
Οι δύο δράστες επιβιβάζονταν μαζί στα οχήματα ταξί και συνήθως προπλήρωναν το αντίτιμο, καταβάλλοντας στον οδηγό 10 ευρώ, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη του
Ταξί
«Θα με αγαπάς ακόμα» – Η συγκλονιστική ερώτηση 5χρονου προς τον πατέρα του μετά από κακοποίηση στο νηπιαγωγείο
«Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα είναι μια ανοιχτή πληγή», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού σύμφωνα με το Star - Η κακοποίηση του 5χρονου φαίνεται να έγινε από συμμαθητές τους τον Σεπτέμβριο του 2024
istock 8