Ελλάδα

Σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην Πάτρα: Δήλωναν ότι έκαναν δωρεές σε… Μοναστήρια!

Έναν εύκολο τρόπο είχαν βρει επιχειρηματίες της περιοχής, για να κερδίζουν ανανόχλητοι, λεφτά από την εφορία.
Και μη φανταστείτε ότι πρόκειται φτωχούς βιοπαλεστές αλλά για ανθρώπους που δήλωναν εισόδημα από 70 μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ.

Ποιο ήταν το κόλπο τους;

Εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ ως επιστροφή φόρου, για δωρεές σε εκκλησίες και Μοναστήρια. Όμως… οι δωρεές στην πραγματικότητα δεν είχαν γίνει ποτέ!

Για να γίνει πιστευτή η κομπίνα, πήγαιναν στην εφορία με πλαστές αποδείξεις των υποτιθέμενων δωρεών.
Τις αποδείξεις αυτές, έφτιαχνε ο εγκέφαλος του κυκλώματος ο οποίος φέρεται να εισέπραττε για τον κόπο του, το 10% του ποσού κάθε φορά…

Αυτό που κίνησε τις υποψίες των εφοριακών, ήταν τα ποσά που φαίνονταν να έχουν δωθεί για δωρεά, τα οποία για τις μέρες της οικονομικής κρίσης ήταν αρκετά μεγάλα. Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση, φαινόταν ο φορολογούμενος να έχει κάνει δωρεά σε μοναστήρι, ύψους 40 χιλιάδων ευρώ!

Όταν λοιπόν οι υπάλληλοι της εφορίας θέλησαν να διασταυρώσουν τα όσα υποστήριζαν οι επιχειρηματίες περί δωρεάς, πήγαν στα μοναστήρια και στους ναούς. Εκεί, ηγούμενοι και ιερείς τους είπαν ότι… δεν ξέρουν τίποτα για τις συγκεκριμένες δωρέες. Με λίγα λόγια, επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχαν γίνει ποτέ!

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alter “Εδώ και τώρα”, oι επιχειρηματίες, έμποροι και εισοδηματίες που έκαναν τις δωρεές – μαϊμού, φτάνουν τους 300 και όλοι ανήκουν στην Β΄ΔΟΥ.
Ενδεχομένως δηλαδή να υπάρχουν κι άλλοι, στις υπόλοιπες ΔΟΥ της Πάτρας…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένα ξεχωριστό μουσικό «ταξίδι» με την «team AEGEAN» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Συμφωνική και λαϊκή ορχήστρα, μικτή χορωδία και σολίστ χάρισαν μια υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική εμπειρία, που απέσπασε θερμό χειροκρότημα και γέμισε την αίθουσα με μοναδική ενέργεια
Aegean
Ο ΕΟΦ ανακαλεί προϊόν «φυτικής πάστας με μέλι» γιατί περιέχει μη δηλωμένη σιλδεναφίλη
Εργαστηριακοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από διαπιστευμένο εργαστήριο του ευρωπαϊκού δικτύου OMCLs έδειξαν ότι το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτό να αναγράφεται στη συσκευασία
Honey is in a jar on a wooden table. Honey flows down the honey stick into the jar. Nearby are pine nuts and rosemary. selective focus