Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Σοφία Μπεκατώρου: Mε ενδιαφέρει να μην κάνει ποτέ ξανά κακό σε κανένα παιδί

Σοφία Μπεκατώρου: Mε ενδιαφέρει να μην κάνει ποτέ ξανά κακό σε κανένα παιδί
Φωτογραφία video grab

Για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της ιστιοπλοΐας αλλά και για τον θάνατο της αγαπημένης αδελφής της μίλησε στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Δευτέρας (25/01), η Σοφία Μπεκατώρου. Αναφερόμενη στα όσα κατήγγειλε προσφάτως σημείωσε ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, το τραύμα ήταν βαθύ».

Η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε ότι «μετά από κάποια χρόνια συνάντησα αυτό τον άνθρωπο. Προσπάθησε να μου πει ότι δεν έγινε κάτι, ότι δεν ήταν κάτι και φυσικά προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν βιασμός». Και πρόσθεσε: «Δεν ακούστηκε καμία συγνώμη ποτέ».

Μάλιστα, η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας τόνισε πως πήρε την απόφαση να δημοσιοποιήσει τον βιασμό της επειδή άκουσε σχόλια από έναν πατέρα πως αυτός ο άνθρωπος που την κακοποίησε σεξουαλικά, συνεχίζει να το κάνει στα παιδιά και ένιωσε πως είχε μεγάλη ευθύνη και έπρεπε να μιλήσει.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

 

Click4more: «Βόμβα» από Μπεκατώρου: Άκουσα ότι ο άνθρωπος που με βίασε συνεχίζει να το κάνει σε παιδιά

«Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει ποτέ ξανά κακό σε κανένα παιδί. Και αντίστοιχα οποιασδήποτε έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του να το σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά και να αποτρέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές με κάθε τρόπο» είπε χαρακτηριστικά. «Πίστευα ότι θα πάρει δημοσιότητα το θέμα αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τόση πολλή. Από την άλλη, από τη στιγμή που μίλησα στην πρώτη μου κατάθεση στον Εισαγγελέα, προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο όπου θα κάνω πραγματικά καλό και θα βοηθήσω».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

  

Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο η Σοφία Μπεκατώρου προετοίμασε τα παιδιά της για την δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου θέματος, απάντησε: «Φρόντισα να συζητήσω πριν με τα παιδιά μου και να τους εξηγήσω όσο μπορούσα το θέμα της βίας και της σεξουαλικής βίας. Έπρεπε να τους εξηγήσω πως πρέπει να προσέχουμε και πως έχουμε δικαίωμα να λέμε όχι.  Στην αρχή την αντίδραση του δεν την περίμενα. Με στεναχώρησε γιατί μου είπε “μαμά θα γίνουμε ρεζίλι, όλοι θα μιλάνε για αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο σχολείο”.  Σκέφτηκα ότι πρέπει να του μιλήσω όπως και πρέπει όλοι οι άνθρωποι να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τα ενημερώσου. Γιατί δεν έχουμε επαρκή σεξουαλική διαπεδαγώγηση στα σχολεία. Του εξήγα πως ενώ εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία, δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Τόσο χρόνια φοβόμουν, ήρθε η ώρα να μιλήσω για να σώσω άλλα παιδιά».

Click4more: Συγκινήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου για την απώλεια της αδελφής της! “Έφυγε μετά από δυο μέρες…”

«Η αδελφή μου πέθανε δύο ημέρες μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής της, η χρυσή Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε – εμφανώς συγκινημένη – και στην αγαπημένη της αδελφή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. 

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η αδελφή μου ήταν και αυτή αθλήτρια, γνώριζε πολύ καλά πόσο αγαπούσα την ιστιοπλοΐα και το ότι βρέθηκα όλη τη διάρκεια της αρρώστιας της κοντά της την έκανε και ένιωθε μεγάλη ασφάλεια. Είχε τρέξει πέντε μαραθωνίους και ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε τρέξει ironman. Ήταν και εκείνη μεγάλη αγωνίστρια, ήξερε πολύ καλά ότι εκφράζομαι και ζω μέσα από την ιστιοπλοΐα και καταλάβαινε ότι βρισκόμουν μαζί της γιατί την αγαπούσα».

«Με προέτρεψε να κυνηγήσω την πρόκριση. Για αυτό, λίγο πριν φύγει, μου είπε “πήγαινε και αγωνίσου”. Όταν πήραμε την πρόκριση, γυρνώντας μου είπε “τα κατάφερες” και μετά από δυο μέρες έφυγε» πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένη.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

«Δεν θέλω να πολιτευτώ»

Σχετικά με τις πληροφορίες που ακούγονται για την ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να πολιτευτώ. Ούτε να γίνω ευρωβουλευτής. Δεν μπαίνω καν σε αυτή τη διαδικασία. Ποτέ δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Δεν είχα καμία πολιτική στόχευση. Δεν θέλω να απαντήσω σε όλους αυτούς που λένε γιατί όχι τότε. Δεν θέλω να απαντήσω σε κάποιους που είναι ανώνυμοι. Όσοι γνωρίζουν ξέρουν πως το τραύμα είναι βαθύ. Αυτά τα πράγματα είναι κάτι που είτε τα καταγγέλλεις μετά, αργότερα, είτε καθόλου. Το τώρα έχει να κάνει με το ότι ήθελα να βοηθήσω άλλα κορίτσια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις