Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Σοκ με τον Youtuber «Αρχηγό» που χτυπούσε και εξευτέλιζε ΑμεΑ για να βγάλει χρήματα – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σοκ με τον Youtuber «Αρχηγό» που χτυπούσε και εξευτέλιζε ΑμεΑ για να βγάλει χρήματα – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Για καιρό ο youtuber που τον ονόμαζαν και «Αρχηγό» ανέβαζε τα βίντεο στα social media, στα οποία πρωταγωνιστές είναι τα θύματα άτομα με νοητική υστέρηση, σκηνές βίας και εξευτελιστικές συμπεριφορές.

Ο 35χρονος youtuber, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (6.02.2024), αναρτούσε τα βίντεο και κατάφερνε να εισπράττει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους χιλιάδες ακολούθους τους, που ανυπομονούσαν να δουν σκηνές βίας και φρίκης με θύματα ΑμεΑ. Κι όλα αυτά πολλές φορές σε ζωντανή μετάδοση.

Σήμερα (7.02.2024) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων. Από την πλευρά του, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, καθώς υποστηρίζει πως δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης και πως υπήρχε συναίνεση, διατηρώντας παράλληλα επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για άτομα με νοητική υστέρηση. Ωστόσο τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί προκαλούν σοκ.

Κυρίως σε Youtube και Tiktok ο 35χρονος είχε δημιουργήσει έναν «στρατό» από τους χιλιάδες ακολούθους του και γι’αυτό τους αποκαλούσε «Army». Οι followers είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το αντίστοιχο αντίτιμο για να βάζουν διάφορες προκλήσεις στα άτομα με αναπηρία, που περιελάμβαναν βία και χυδαιότητα.

Στο βίντεο 1 λεπτού και 8 δευτερολέπτων φαίνονται μόνο λίγα από τα όσα εξευτελιστικά και κακοποιητικά ανάγκαζε ο «Αρχηγός» να κάνουν τα άτομα με νοητική στέρηση, προκειμένου να μετατρέψει τελικά την κακοποίησή τους σε «επιχείρηση παραγωγής χρήματος» για τον ίδιο. Τους χτυπάει, τους φτύνει, τους πατάει νερό. Μάλιστα έχει μετατρέψει το ‘’στούντιο’’ του σε αρένα με άγρια ζώα που δέρνονται μεταξύ τους ενώ και ο ίδιος, ακόμα και μπροστά στην κάμερα, τους συμπεριφέρεται σαν αντικείμενα, προκαλώντας τους ακόμα και σωματικές βλάβες.

Ο «Αρχηγός» κατηγορείται ότι από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έως και χθες (6.02.2024), καθώς και σε άλλα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε social media, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Πώς έγινε η σύλληψη

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 35χρονος, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, επανέλαβε το ίδιο μοτίβο όπως και στα προηγούμενα βίντεο που αναρτούσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας να μεταβούν το σπίτι του, και να πραγματοποιήσουν έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων», «σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων» και «απειλή», με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 82Α «”Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” λόγω αναπηρίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις