Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σπανός: “Γνώριζε πώς να αγγίζει την καρδιά και το συναίσθημα – Διαμόρφωσε την ελληνική μουσική”!

Γιάννης Σπανός

Ο Γιάννης Σπανός άφησε φτωχότερη την ελληνική μουσική που καθόρισε με μία μοναδική την ευαισθησία. Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του κορυφαίου συνθέτη εξέδωσε η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

Στη δήλωσή της, η κ. Μενδώνη υπογραμμίζει την καθοριστική συνεισφορά του εκλεκτού καλλιτέχνη στο Νέο Κύμα, τη μελοποίηση ποίησης με τις Ανθολογίες του, τις μουσικές για τον κινηματογράφο και το θέατρο, που ο Γιάννης Σπανός γνώριζε πώς να αγγίζει την καρδιά και το συναίσθημα.

Ολόκληρη η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Σπανού:

“Με τη διακριτικότητα, την ευγένεια, την ευαισθησία και τη δύναμη των μελωδιών του, ο Γιάννης Σπανός ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, εκείνους που διαμόρφωσαν την ελληνική μουσική των τελευταίων δεκαετιών. Η σπουδαιότητα της μουσικής του θα αναγνωρίζεται για πολλές ακόμη δεκαετίες στο μέλλον.

Click4more: Πέθανε ο Γιάννης Σπανός

Ο Γιάννης Σπανός ευτύχησε να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές και να δει τα τραγούδια του να γίνονται κοινό κτήμα, μέρος του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Click4more: Γιάννης Σπανός: Συγκλονισμένος ο Θανάσης Πολυκανδριώτης – video

Από την έναρξη της καριέρας του στη Γαλλία, όπου υπηρέτησε το γαλλικό chanson, μέχρι την καθοριστική του συνεισφορά στο Νέο Κύμα, τη μελοποίηση ποίησης με τις Ανθολογίες του, τις μουσικές του για τον κινηματογράφο και το θέατρο, ο Γιάννης Σπανός γνώριζε πώς να αγγίζει την καρδιά και το συναίσθημα.

Click4more: Γιάννης Σπανός: Συντετριμμένος ο Γιώργος Κατσαρός από την απώλεια! video

Η συμβολή του στην ελληνική μουσική είναι ανεκτίμητη. Η απουσία του θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του”, καταλήγει στην δήλωσή της η κ. Λίνα Μενδώνη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις