Site icon NewsIT
11:14 | 15.11.14

Στα “θρανία” οι εισαγγελείς για μαθήματα κατά διαφθοράς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Newsit Newsroom

Μαθητές για 18 μήνες θα ξαναγίνουν εισαγγελείς, ειδικοί ανακριτές και υπάλληλοι που προσφέρουν υπηρεσίες σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και δραστηριοποιούνται στην πάταξη της διαφθοράς, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, επικεφαλής της προσπάθειες είναι ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς, επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ο οποίος συντονίζει το όλο εγχείρημα, που στοχεύει στην εκπαίδευση όλων των κρατικών λειτουργών προκειμένου οι προσπάθειες κατά της διαφθοράς να είναι επιτυχημένες.

Το σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον κ. Τέντε στους εκπροσώπους του ΟΑΣΑ και του ΟΗΕ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στη χώρα μας, όπου και αξιολόγησαν τις ενέργειες της ελληνικής πολιτείας προκειμένου να συντάξουν την έκθεσή τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, που έχει ήδη εκπονηθεί, συγκροτείται Μηχανισμός κατά της Διαθφοράς, που υπάγεται στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον οποίο μετέχουν: εισαγγελείς Διαφοράς, οικονομικοί εισαγγελείς, Οικονομική Αστυνομία, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και άλλες αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Στόχος του Εθνικού Συντονιστή Διαφθοράς, η θεσμοθέτηση του οποίου ανέβασε ήδη τη χώρα μας 14 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τη διαφθορά, βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα της, είναι οι σχετικές έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς να γίνονται συντονισμένα, αποτελεσματικά και χωρίς αλληλοκαλύψεις από διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες και πρωτίστως να εφαρμόζεται –σε κάθε περίπτωση– η ειδική νομοθεσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version