Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Στάση εργασίας αύριο 17/5: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Στάση εργασίας αύριο 17/5: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ταλαιπωρία θα υποστούν σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου, όσοι θέλουν να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δείτε ποιες ώρες αύριο θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια.

Λόγω των στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, δρομολόγια των λεωφορείων δεν θα πραγματοποιούνται σήμερα από τις 11:00 έως τις 16:00. Δείτε τι ισχύει για αύριο, Τετάρτη.

Την Τετάρτη 17-5-2017 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια λεωφορείων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει ότι λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισε η Γενική συνέλευση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 20:30 έως τη λήξη της βάρδιας.

Tα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, την Τετάρτη θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τέλος, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα «ασφυκτικά μέτρα» που δρομολογούνται από τις συμφωνίες που συνάπτει η κυβέρνηση με τους δανειστές. «Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, για σήμερα Τρίτη 16 και αύριο Τετάρτη 17 Μαΐου, η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε, την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργιακή κινητοποίηση άριχσε στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε