Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Στάση εργασίας σήμερα στο Μετρό

Μετρό στάση εργασίας

Νέα στάση εργασίας σήμερα (29.06.2018) από τους εργαζόμενους στο Μετρό. Όχι όμως στην αρχή της βάρδιας ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά στη λήξη. Και αυτό, επειδή είναι Παρασκευή, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το Μετρό λειτουργεί έως τις 02:00 τα ξημερώματα για να εξυπηρετεί όσους θέλουν να βγουν στην Αθήνα. Σήμερα (29.06.2018) δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Η στάση εργασίας στο Μετρό, στις Γραμμές 2 και 3 δηλαδή, θα ξεκινήσει στις 23:00 και θα διαρκέσει έως τη λήξη της βάρδιας. Άρα, όσοι βγουν στο κέντρο και πάνε με το Μετρό, θα πρέπει να βρουν… άλλο τρόπο να φύγουν.

Γιατί γίνεται η στάση εργασίας στο Μετρό

Τη στάση εργασίας αποφάσισε το σωματείο των ηλεκτροδηγών καθώς, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, δεν έλαβαν καμία απάντηση από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στα αιτήματά τους από την προειδοποιητική στάση εργασίας της προηγούμενης Δευτέρας.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για ελλείψεις σε ανταλλακτικά και προσωπικό.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η σιωπή λένε είναι χρυσός… Στην περίπτωση όμως της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ η σιωπή σημαίνει ενοχή. Δυστυχώς παρά την προειδοποιητική στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε στις 25/6/18 δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση στα τόσο σοβαρά θέματα που πολλάκις της έχουμε θέσει. Βυθισμένοι στην αναπαυτική τους πολυθρόνα μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει την δεινή θέση που έχουν φέρει την εταιρία λόγο της έλλειψης ανταλλακτικών άρα και διαθέσιμων συρμών καθώς και την τεράστια έλλειψη ηλεκτροδηγών. Για τους λόγους αυτούς το Σωματείο μας προκηρύσσει νέα στάση εργασίας για την Παρασκευή 29/6/18 από τις 23:00μ.μ έως την λήξη της βάρδιας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις