Site icon NewsIT

Στάση στην Ελλάδα! Γνωρίστε τον Ινδό με κινητικά προβλήματα που κάνει τον γύρο του κόσμου! [pics, vid]

13.08.2016 | 19:13
Στάση στην Ελλάδα! Γνωρίστε τον Ινδό με κινητικά προβλήματα που κάνει τον γύρο του κόσμου! [pics, vid]

Ταξίδι βγαλμένο απο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν πραγματοποιεί ένας Ινδός με κινητικά προβλήματα, ο οποίος ξεκίνησε από τη χώρα του με μια μοτοσυκλέτα και περνώντας από χώρα σε χώρα στοχεύει να γυρίσει τον κόσμο και να δώσει ενα μάθημα ζωής για όλη την ανθρωπότητα.

Ο Ναράινα, πριν από περίπου 40 χρόνια, είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατό του που του προκάλεσε αναπηρία 50% στο δεξί πόδι. Από τότε έβαλε σκοπό της ζωής του να δώσει ένα μήνυμα στον κόσμο να μείνει μακριά από λάθη που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές και να δείξει πως η θέληση και η δύναμη ξεπερνούν την όποια αναπηρία.

 

Άρχισε να κατασκευάζει μια μοτοσυκλέτα, την οποία μπορεί να οδηγήσει οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, και με αυτή γυρίζει τον κόσμο προκειμένου να διαδώσει το μήνυμά του.
“Σκοπός του ταξιδιού είναι να δώσω ενα μήνυμα στον κόσμο να μην έχει αδυναμίες. Οι άνθρωποι δίνουν στα παιδιά τους αυτοκίνητα και μηχανές να οδηγήσουν με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα. Οδηγούν μεθυσμένοι, μιλούν στο κινητό τους και γίνονται επικίνδυνοι”, εξομολογείται στο Newsit.gr και θέτει τον επόμενο στόχο της ζωής του που είναι η κατασκευή ενός οχήματος το οποίο θα ταξιδεύει στο δρόμο, στο νερό και θα πετά λειτουργώντας ως ασθενοφόρο.

Τους μήνες που βρίσκεται στο δρόμο έχει ηδη περάσει από το Ντουμπάι, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ιράν, την Τουρκία και αυτές τις ημέρες κάνει στάση στην Ελλάδα. Όπως λέει αποκλειστικά στο Newsit.gr, οι Έλληνες τον βλέπουν με συμπάθεια και εκτιμούν το σκοπό του εγχειρήματός του. “Κάποιος μου πλήρωσε τα διόδια για να συνεχίσω το ταξίδι μου”, τονίζει δείχνοντας την πινακίδα με το μήνυμά του που έχει τοποθετήσει στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας.
Ο Ναράινα επισημαίνει πως δεν φοβάται καθώς νιώθει οτι ο κόσμος κατανοεί τις προθέσεις του. “Τι να φοβηθώ; Το εχω ξανακάνει και μάλιστα με ποδήλατο οταν ήμουν παιδί”, αποκαλύπτει.

Ο σύγχρονος “Φιλέας Φογκ” ταξιδεύει μόνος. Μοναδική του συντροφιά το κινητό του, με το οποίο επικοινωνεί με όσους άφησε πίσω στη Ινδία, και η ελπίδα. Να σέβονται οι άνθρωποι τους κανόνες. Αυτούς που παρέβη ο δράστης του τραυματισμού του και τον άφησε με ενα πόδι αλλά με πιο δυνατή καρδιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version