Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σταθερά προκλητική η Τουρκία στο Αιγαίο: Έστειλε 4 φουσκωτά με 140 μετανάστες

Σταθερά προκλητική η Τουρκία στο Αιγαίο: Έστειλε 4 φουσκωτά με 140 μετανάστες

Η Τουρκία επιμένει στην προκλητική της στάση στο Αιγαίο για δεύτερο 24ωρο… Το Λιμενικό απέτρεψε νέες απόπειρες φουσκωτών να περάσουν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για τέσσερα φουσκωτά με 140 παράνομους μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο. 

Υπενθυμίζεται ότι και χθες (23.05.2022) σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό καθώς επιχείρησαν συνολικά εννέα σκάφη με τουλάχιστον 600 μετανάστες να περάσουν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Πέντε ιστιοφόρα με περισσότερα από 450 άτομα ακινητοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Χίου και Σάμου και άλλα τέσσερα με 150 επιβαίνοντες ακινητοποιήθηκαν ανοιχτά της Σάμου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά σημειώνονται στον απόηχο των πρόσφατων προκλητικών δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι για τον πρόεδρο της Τουρκίας «δεν υπάρχει πια» ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η νέα αυτή επίθεση ήρθε μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις του στο Κογκρέσο, που όπως φαίνεται έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Τούρκο πρόεδρο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις