Ελλάδα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ισχυρός εταίρος η Ελλάδα στα θέματα τρομοκρατίας

Η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών των ΗΠΑ δεν ανακάλυψε στοιχεία χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα στον έλεγχο που έκανε σε 3.318 «ύποπτες» τραπεζικές συναλλαγές μέσα στο 2013.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις αντιτρομοκρατικές προσπάθειές μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε πολυμερή φόρουμ» δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε από κοινού τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικό όσο και σε επίπεδο κατάρτισης των Ελλήνων εταίρων μας και έχουμε παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα όποτε ήταν αναγκαίο, παρόλο που οι ελληνικές αρχές έχουν σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σ’ αυτό τον τομέα».

η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας, τόσο από τον εγχώριο εξτρεμισμό όσο και από τα διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα

Απαντώντας σε ερώτηση για «αναβίωση» της εσωτερικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα, με αφορμή την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο, η κ. Χαρφ ανέφερε ότι «όπως πολλές χώρες, η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας, τόσο από τον εγχώριο εξτρεμισμό όσο και από τα διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «η αντιμετώπιση αυτών, που μέσω της βίας επιδιώκουν να πετύχουν τους στόχους τους, συνεχίζει να είναι μια σημαντική πρόκληση για την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους».

Εν τω μεταξύ, στο κεφάλαιο για την Ελλάδα της έκθεσης για την τρομοκρατία σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών των ΗΠΑ έκανε έλεγχο σε 3.318 «ύποπτες» τραπεζικές συναλλαγές μέσα στο 2013, αλλά, όπως τονίζεται, «δεν ανακάλυψε στοιχεία χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έλιωνε από το κλάμα, το άφηναν κάθε βράδυ έξω» λέει γειτόνισσα για το μωρό που το κλείδωσαν στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Ένα βράδυ το είδα έξω στο μπαλκόνι σκεπασμένο με μια χοντρή κουβέρτα και αυτοί ήταν μέσα και κοιμόντουσαν στο πάτωμα» τονίζει στο newsit.gr η γυναίκα
Βρέφος
Η Γλυκερία και ο Αλέκος Ζαζόπουλος ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες που έφυγαν με λεωφορεία από το Ισραήλ για την Αίγυπτο - «Στον δρόμο είδαμε πύραυλο να περνάει από πάνω μας»
Τα λεωφορεία, που αναχώρησαν από το Τελ Αβίβ και μεταφέρουν Έλληνες καλλιτέχνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ για συναυλίες, έχουν προορισμό την Αίγυπτο
Γλυκερία
8