Ελλάδα

Στη φυλακή 4 αστυνομικοί για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Αττική και Μύκονο

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται

Την προφυλάκιση τεσσάρων αστυνομικών και δύο ακόμη κατηγορουμένων για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Μύκονο και Αττική αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές, μετά τις απολογίες τους.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε Αττική και Μύκονο, με ενεργό ρόλο – σύμφωνα με τη δικογραφία αστυνομικών. 

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται. Ο 42χρονος ανθυπαστυνόμος, που εμφανίζεται ως αρχηγικό μέλος της οργάνωσης και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, φέρεται να υποστηρίζει πως τα πέντε εκατομμύρια ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του ιδίου και της συντρόφου του δεν προέρχονται από ναρκωτικά, αλλά από κέρδη που είχε από τυχερά παιχνίδια.

Κατηγορούμενος είναι και υπαστυνόμος, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Νοτιοανατολικής Αττικής και φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να αφαιρούσε ποσότητες ναρκωτικών από κατασχέσεις και να τις διοχέτευε στο κύκλωμα. Μαζί του, συνεργοί φέρονται να είναι δύο αρχιφύλακες που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Μυκόνου και της Αθήνας.

Προσωρινή κράτηση επιβλήθηκε και σε δύο ακόμη άτομα που δεν ανήκουν στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η σύντροφος του φερόμενου ως αρχηγού αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση σε ΑΤ και εγγύηση 20.000 ευρώ.

«Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την επιβολή περιοριστικών όρων στην Ε.Κ κατηγορούμενη για συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση -διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών -νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες -απόφαση που αποτέλεσε και τη μόνη διαφοροποίηση στην κρίση του κυρίου ανακριτή και του κ.Εισαγγελεα σε σχέση με την τύχη των υπολοίπων κατηγορουμένων!

Σε μια υπόθεση που παρατηρείται το πρωτοφανές γεγονός το φερόμενο ξέπλυμα να προηγείται των φερόμενων διακινητικων πράξεων σε συνδυασμό με την « επιβάρυνση» της υπόθεσης λόγω της προβολής της από τα ΜΜΕ ή μη επιβολή προσωρινής κράτησης είναι μια ορθή κρίση που εδράζεται στα κενά της δικογραφίας» αναφέρει ο δικηγόρος της συντρόφου του φερόμενου αρχηγού, Γιάννης Γλύκας.
Η διαδικασία απολογιών συνεχίζεται, καθώς ένας ακόμη κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί αύριο.

Στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 13 ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας επιπλέον αστυνομικός. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται δεν αφορούν άμεση συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, αλλά σχετίζονται με αδικήματα όπως η δωροληψία, η εμπορία επιρροής και η παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι μυστηριώδεις κλήσεις και τα μηνύματα των 22χρονων, η διαδρομή πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και ο «τρίτος ύποπτος»
Μυστήριο παραμένει το με ποιον μιλούσε ο 22χρονος συνεργός συνεχώς στο τηλέφωνο ενώ και ο «εκτελεστής» πρέπει να απαντήσει γιατί στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του 68χρονου κάλεσε δύο φορές τον εργοδότη του
Οι δύο κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Ελληνικές πιέσεις για τις ιταλικές φρεγάτες Bergamini που θα αλλάξουν το Πολεμικό Ναυτικό – Αυτοψία και στη Virginio Fasan
Η φρεγάτα αναμένεται να καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα επιβιβαστεί το ελληνικό κλιμάκιο στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για εν πλω έλεγχο κρίσιμων συστημάτων και γενικής κατάστασης
Φρεγάτες Bergamini
«Ουδέποτε αναφέραμε ότι το ζώο κακοποιήθηκε σεξουαλικά» λέει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων στην Ηλεία
«Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο από εθελοντές του Συλλόγου, όπου ναρκώθηκε, του τοποθετήθηκε ορός και -σύμφωνα με την κτηνίατρο - έφερε τραύμα στην περιοχή του πρωκτού, στο οποίο έγιναν οκτώ ράμματα»
Το άτυχο τετράποδο που δέχτηκε τη φρικτή επίθεση στην Ηλεία
«Έχουμε σχέση αγάπης με τον σύντροφό μου» λέει η 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε στο Κορωπί - Συγκλονίζει η εικόνα της μετά την κακοποίηση
«Οι ξυλοδαρμοί δεν είναι μία συνηθισμένη κατάσταση, δεν συμβαίνει συχνά αλλά συνήθως όταν τσακωνόμαστε, κλείνουμε τις πόρτες και δεν μιλάμε μεταξύ μας και αυτό είναι όλο» λέει η 40χρονη
Η 40χρονη Λιθουανή
35