Ελλάδα

Στη Λακωνία η πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας, το «Απάγκιο»

Απολαύστε μια πτήση πάνω από την πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας, εκεί που η ησυχία συναντά την απόλυτη φυσική ομορφιά.

Πρόκειται για την παραλία «Απάγκιο», που αποτελεί ένα βαθύ και στενό φυσικό «φιορδ», στο βάθος του οποίου υπάρχει άσπρη άμμος με τιρκουάζ, ζεστά νερά.

Γύρω από την παραλία και κάτω από τα βράχια που τη συνθέτουν, υπάρχουν πολυάριθμες κατοικίσιμες σπηλιές, που θυμίζουν τα Μάταλα της Κρήτης.

Μάλιστα σε αρκετές σπηλιές υπάρχουν ξενόγλωσσες επιγραφές από τους “Ροβινσώνες” που κάποτε κατοίκισαν σ’ αυτές. Στα βράχια γύρω από τις σπηλιές αυτοφύεται Κάπαρη, που κρέμεται στο κενό σαν “κουρτίνα”.

Η περιοχή κατοικείται ελάχιστα και θυμίζει μια ιδιότυπη έρημο, με ελάχιστη βλάστηση και ανθρώπους. Με λίγα λόγια αποτελεί το απόλυτο τιρκουάζ ησυχαστήριο.

Η πρόσβαση είναι εύκολη με βατό χωματόδρομο.

Η παραλία είναι πάντοτε προστατευμένη από τους ανέμους του Κάβο Μαλέα, οι οποίοι είναι γνωστοί για την σφοδρότητά τους. Χαρακτηριστική είναι η φράση του αρχαίου γεωγράφου Στράβωνα: «Μαλέαν δε κάμψας, επιλάθου των οίκαδε» (= αν αποφασίσεις να περάσεις τον Μαλέα ξέχνα πως έχεις οικογένεια).

Αν την επισκεφθείτε θα ζήσετε θαυμάσετε την ξεχωριστή ομορφιά της και θα εκπλαγείτε με τα καλά κρυμμένα μυστικά της Ελλάδας μας.

Πηγή: Haanity

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει «απερίφραστα» το περιστατικό βίας στη Νομική Σχολή με την εισβολή κουκουλοφόρων
«Φαινόμενα βίας είναι απολύτως καταδικαστέα, τόσο από το δικηγορικό σώμα, όσο και από κάθε πολίτη στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας»
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στην επίθεση κουκουλοφόρων στη Νομική