Ελλάδα

Στον Πειραιά πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη – Θα φιλοξενηθούν σε δομές εσωτερικού

Πρόσφυγες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη για το λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί θα κατευθυνθούν σε άλλες δομές στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για 82 πρόσφυγες αιτούντες ασύλου που έχουν λάβει άρση γεωγραφικού περιορισμού και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Μετακινούνται από τη Λέσβο, με το πλοίο της γραμμής, προς το λιμάνι του Πειραιά με κατεύθυνση δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Άλλοι 53 αναμένεται να αναχωρήσουν την επόμενη Δευτέρα (13.04.2020).

Ας σημειωθεί ότι 139 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν την περασμένη εβδομάδα και αυτοί από τη Μυτιλήνη, προς διάφορες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τέλος, δύο ανήλικοι πρόσφυγες αναχωρούν από τον καταυλισμό της Μόριας με κατεύθυνση την Αθήνα και από εκεί θα μετακινηθούν στο Λουξεμβούργο.

Την Πέμπτη (09.04.2020) για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό έπεσε κάτω από 19.000 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2025: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή – Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ και ηλεκτρικός
Η Τροχαία Αττικής έχει ανακοινώσει αναλυτικά τα σημεία όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και τις περιοχές όπου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση
42ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2025
Τρόμος στα Χανιά: Μπαλκόνι 4ου ορόφου κατέρρευσε στη μέση του δρόμου – Διασκορπίστηκαν παντού συντρίμμια από τσιμέντο
Από απίστευτη τύχη τα συντρίμμια δεν έπεσαν σε κάποιον πεζό ή διερχόμενο όχημα, αλλά προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένες μηχανές, σε ένα σταθμευμένο όχημα και σε κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο
Χανιά