Ελλάδα

Στρατιωτικοί …εθισμένοι στο διαδίκτυο – Τι δείχνει έρευνα που παρουσιάστηκε στους Αρχηγούς

 Το 7% των συμμετεχόντων σε έρευνα, σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό, που ανήκουν στο Στρατό Ξηράς, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, παρουσιάζουν τάσεις εθισμού στο διαδίκτυο.

 Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα έρευνας που παρουσιάστηκε σήμερα στο πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης. Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης, ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού της έρευνας, Δρ. Κώστας Σιώμος, καθώς και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος.

Ταυτόχρονα, εντοπίστηκε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ωρών χρήσης Διαδικτύου εκτός υπηρεσίας, ενώ οι κάποιοι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν σειράς συμπτωμάτων όπως αυτά της ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, του άγχους, και της γενικής ψυχοπαθολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΟ ONALERT.GR

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ το ποινικό παρελθόν του 56χρονου που πιάστηκε με όπλα στο Παλαιό Φάληρο - Είχε συλληφθεί για ληστεία και φοροδιαφυγή
Είχε ληστέψει σπίτι ηλικιωμένης παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ και είχε επιτεθεί με το κράνος της μηχανής του σε οδηγό ταξί, στη μέση του δρόμου, πυροβολώντας στον αέρα
Όπλα