Ελλάδα

Στρατός: Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων!

Είναι μια απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι από τα σημερινά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα μείνουν σε ό,τι αφορά στον Στρατό Ξηράς μόνο δύο. Στα υπόλοιπα θα μπει λουκέτο και μάλιστα άμεσα.

Το Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κλείνουν και η κατάταξη θα γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών τα οποία επί της ουσίας θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία τα Κέντρα Εκπαίδευσης θα πάψουν να λειτουργούν σε ό,τι αφορά στον Στρατό Ξηράς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως στην περίπτωση του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.

Σε ό,τι αφορά στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό, πάντα σύμφωνα με τη “Δημοκρατία” δεν θα υπάρξουν αλλαγές.

arvyla

Ουσιαστικά με βάση τις πληροφορίες από τη Β ΕΣΣΟ του 2008 καταργούνται τα Κέντρα Εκπαίδευσης:

Πυροβολικού – Θήβα

Μηχανικού – Ναύπλιο

9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα

547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι

1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη

Υγειονομικού – Άρτα

Εφοδιασμού- Μεταφορών – Σπάρτη

586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά

Υλικού Πολέμου – Λαμία

Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Στα νησιά και τον Έβρο, όπου υπηρετούν και οι περισσότεροι Στρατιώτες, θα δημιουργηθούν και τα περισσότερα Σημεία Υποδοχής. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα Σημείο Υποδοχής Οπλιτών θα δημιουργηθεί στη Ρόδο, στο οποίο θα καταταγούν όλοι οι στρατιώτες που προορίζονται για τις μονάδες του νησιού, αλλά και για τις μονάδες κοντινών νησιών όπως το Καστελόριζο, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και με άλλα ακριτικά νησιά, όπως η Κως , η Χίος, η Λέσβος, η Σάμος, η Λήμνος, αλλά και η Κρήτη.

Στα σημεία υποδοχής οι στρατιώτες επί της ουσίας θα περνούν τις ιατρικές εξετάσεις, θα παίρνουν ιματισμό και στη συνέχεια θα λαμβάνουν το φύλλο πορείας για τις μονάδες όπου θα περνούν τη βασική εκπαίδευση στα όπλα λαμβάνοντας παράλληλα και εκπαίδευση σε ειδικότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ατέλειωτος θρήνος για τους 7 φιλάθλους του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν στο «δρόμο του θανάτου» στη Ρουμανία - Σε σοκ οι συγγενείς και η «οικογένεια» του Δικεφάλου
Στη Ρουμανία έχουν φτάσει οικογένειες των θυμάτων, «γράφοντας» την επόμενη πράξη του δράματος - Όλοι μιλούν για έναν δρόμο «καρμανιόλα» που θερίζει ζωές
Τραγωδία στη Ρουμανία
Βιολάντα: «Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν βάσει της προβλεπόμενης από τον νόμο διαδικασίας» – Νέα ανακοίνωση της εταιρείας
«Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξακρίβωση των αιτιών του τραγικού συμβάντος»
ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Εικόνες ντοκουμέντα από τη διακομιδή των τραυματιών στη Ρουμανία μετά το σοκαριστικό τροχαίο με Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ
Στα πλάνα φαίνονται οι τραυματίες να μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο - Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο εκ των τριών τραυματιών, ευτυχώς όλοι εκτός κινδύνου
Ένας εκ των τριών τραυματιών του τροχαίου στη Ρουμανία