Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στύλοι Ολυμπίου Διός: Η σπουδαία ιστορία και το επί χρόνια άλυτο μυστήριο

Στύλοι Ολυμπίου Διός: Η σπουδαία ιστορία και το επί χρόνια άλυτο μυστήριο

Η Αθήνα είναι γεμάτη σπουδαία αξιοθέατα πολλά από τα οποία εκτός από τη σπουδαία ιστορία, έχουν μαζί τους να τα συνοδεύουν μύθους, θρύλους και άλυτα μυστήρια.

Ένα από τα πιο γνωστά και θαυμαστά αξιοθέατα της Αθήνας που το συνόδευε επί χρόνια ένα άλυτο μυστήριο ήταν οι Στύλοι Ολυμπίου Διός. Μια φωτογραφία είχε προκαλέσει το μυστήριο γι’ αυτό το γνωστό αξιοθέατο που έχει τη δική του σπουδαία ιστορία.

Αρχικά να πούμε ότι πρόκειται για το ιερό του Ολυμπίου Διός στο οποίο κτίστηκε ένας από τους μεγαλύτερους ναούς του αρχαίου κόσμου που ήταν αφιερωμένος στο Δία.

Το ιερό του Ολυμπίου Διός ήταν ένα από τα πιο φημισμένα δείγματα της αρχιτεκτονικής σε μάρμαρο ενώ η ίδρυση του ιερού ανάγεται στο μυθικό Δευκαλίωνα.

Φυσικά σήμερα δεν έχουμε την εικόνα του τότε ναού παρά μόνο ό,τι έχει απομείνει από εκείνο το τεράστιο οικοδόμημα της εποχής. Οι Στύλοι Ολυμπίου Διός αποτελούν στην πραγματικότητα σήμερα τα ερείπια του ναού του Ολυμπίου Διός, γνωστού και με το όνομα Ολυμπιείο.

500 μόλις μέτρα από την πλατεία Συντάγματος βρίσκεται, λοιπόν, ό,τι έχει απομείνει από τον μεγαλύτερο ναό της αρχαιότητας στον Ελλαδικό χώρο. Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια ο ναός είχε αναδειχθεί στον μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας ενώ παράλληλα φιλοξένησε ένα από τα μεγαλύτερα λατρευτικά αγάλματα του αρχαίου κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις