Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Σχολεία: Προς αναβολή το άνοιγμα σχολείων στις περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία Daniel

Σχολεία: Προς αναβολή το άνοιγμα σχολείων στις περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία Daniel

Η κακοκαιρία Daniel αναβάλλει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Οι βιβλικές καταστροφές που αφήνει στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel, δεν αφήνουν ανεπηρέαστη τη λειτουργία των σχολείων. Το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την αναβολή του ανοίγματος των σχολικών μονάδων στις πληγείσες περιοχές, ενδεχομένως και για μία εβδομάδα.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττας Μακρή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα καταλήξουμε αλλά μην το παίρνετε ως απόφαση».

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, σε τηλεδιάσκεψη που προγραμματίστηκε για την Παρασκευή (08.09.2023) με τους διευθυντές, η εισήγησή τους είναι να αναβληθεί για μία εβδομάδα ο αγιασμός, όπως ζητάνε και οι δήμαρχοι.

«Αν αποφασιστεί τελικώς η αναβολή του αγιασμού της έναρξης της σχολικής χρονιάς θα είναι για τις περιοχές για τις οποίες υπάρχει θέμα», διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας.

Οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία πάντως θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Στο μεταξύ, με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, Δημήτρη Νασίκα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των πλημμυρικών φαινομένων που ξέσπασαν στην περιοχή, ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ώστε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις